Enorme plottwist tijdens laatste eilandraad in Expeditie Robinson

Dit zag niemand aankomen...

De halve finale staat voor de deur in Expeditie Robinson. Maar voordat het zover is, moesten de zes overgebleven kandidaten nog een laatste immuniteitsproef spelen én stond er natuurlijk nog een allerlaatste eilandraad op de agenda. Enne, die kreeg een behoorlijk onverwachte wending.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson. 

Halve finale in zicht

De expeditieleden kunnen de halve finale al bijna ruiken. Maar voordat het zover is moet er nog een proef gespeeld worden. Guido Spek komt als winnaar uit de bus en is de eerste kandidaat die zich plaatst voor de halve finale. Ilse Paulis verliest de proef en moet een duel spelen om stemrecht. Guido zet Jochen Otten tegenover haar en de twee moeten wederom een balansproef spelen. Deze keer weet Ilse wél te winnen, waardoor ze een extra stem bemachtigd. Jochen mag helaas niet meestemmen tijdens de laatste eilandsraad. Naast Guido zijn ook Mark Baanders en Willem Voogd zeker van een plekje in de halve finale, omdat zij nog een immuniteitsmunt op zak hebben. Althans, als ze die zelf houden…

Laatste eilandraad

Guido reist samen met zijn maatjes Mark en Floris Göbel af naar winnaarseiland, waardoor het andere bondje – bestaande uit Ilse, Willem en Jochen – ook samen blijft. Voordat de laatste eilandraad begin, wordt er in beide kampen volop gespeculeerd en gerekend met stemmen en munten. “Het is eten of gegeten worden”, stelt Mark. De immuniteitsmunten zijn overdraagbaar en dus kunnen Mark en Willem ervoor kiezen een van hun vrienden veilig te stellen. Mark besloot dat niet te doen en de munt zelf in te zetten. “Ik denk dat het mij na zo veel onverwachte dingen heel goed uit kan komen”, legt uit hij. Alle stemmen op hem komen dan ook te vervallen. Vervolgens is het niet Willem die zijn munt inzet, maar Ilse. Tegen alle verwachtingen in heeft zij de munt van de acteur gekregen. “Een onvoorstelbaar nobel en dapper gebaar van Willem”, stelt ze. Wat een plottwist!

Plottwist

Ongeveer alle mogelijke scenarios zijn voorbijgekomen, mar deze plottwist had niemand zien aankomen. Mark kijkt dan ook verschrikt naar zijn maatje Floris. Is hij nu de pineut? Als eerste komen er mega veel stemmen op Ilse en Mark uit de pot, maar die zijn allemaal ongeldig. En dan is het inderdaad Floris die de laatste stemmen krijgt en de Expeditie moet verlaten. “Wat een slecht nieuws”, zegt hij. En hoewel Mark nog heeft overwogen om zijn munt aan Floris te geven, wilde hij dit niet aannemen. Iets wat Mark ‘heel bijzonder’ vindt. “Ik heb elke dag ontzettend genoten, maar het is wat het is”, besluit Floris.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Shotbysud 

Laatste nieuws