Floris blikt terug op exit Expeditie Robinson: ‘Baalde als een stekker’

'Ik ging nog even bij Art en Nicolette vragen of er niet nog een ander eilandje was'

De halve finale staat voor de deur in Expeditie Robinson. Toch moest Floris Göbel in de laatste aflevering op het nippertje het strijdtoneel verlaten. Het was een prachtig avontuur, maar hij ligt nog steeds wakker van zijn exit. Dat vertelt hij aan RTL Boulevard.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson. 

Laatste afvaller

Floris kon de halve finale al bijna ruiken. Maar voordat het zover was, moesten de zes overgebleven kandidaten nog een laatste immuniteitsproef spelen én stond er natuurlijk nog een allerlaatste eilandraad op de agenda. Enne, die kreeg een behoorlijk onverwachte wending. Guido Spek wint de proef en heeft immunineit. Ilse Paulis verliest maar wint haar stemrecht terug wanneer ze tegen Jochen Otten duelleert. En dat maakt dat de twee bondjes lijnrecht tegenover elkaar staan op de eilandraad.

De immuniteitsmunten zijn overdraagbaar en dus kunnen Mark Baanders en Willem Voogd ervoor kiezen een van hun vrienden veilig te stellen. Met een meesterzet van Willem Voogd weten ze doormiddel van zijn munt Ilse veilig te stellen en komen zij er zonder kleerscheuren vanaf. Het is uiteindelijk Floris die het strijdtoneel nét voor de halve finale moet verlaten.

Reactie

Floris is inmiddels al een tijdje terug in Nederland, maar ligt nog steeds wakker van zijn exit. ”Sh*t man! Hoe kan dat nou?”, klinkt het voor de camera van RTL Boulevard. ”Ik baalde echt als een stekker. Ik kon wel door die bank heen zakken”, vertelt hij. Toch kwam de plottwist niet volledig uit de lucht vallen. ”Het ging mis toen Willem ging spelen met die munt. Superslim gespeeld. (…) Willem is natuurlijk een puzzelaar. Ik wist: hij gaat iets doen met die munt.”

Hoewel hij dus vlak voor het moment suprême naar huis werd gebonjourd, heeft Floris er alles aan gedaan om de eindstreep te halen. Zelfs nadat hij het slechte nieuws had gehoord… ”Ik liep weg en ik ging nog even bij Art en Nicolette vragen of er niet nog een ander eilandje was. Ik heb mensen zien terugkomen. ‘Art en Nicolette, alsjeblieft, al zet je me op een eiland zonder iets, is er niet nog iets?’ Maar het was er niet. Ze zeiden: ‘ga weg!”’ Ha!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws