Mark Baanders over Expeditie Robinson-deelname: ‘Had veel impact op mijn leven’

De presentator geeft toe dat hij het programma best had onderschat.

Mark Baanders is een van de laatste deelnemers van Expeditie Robinson. Voor veel deelnemers is meedoen aan het programma ontzettend pittig. Zo ook voor Mark. In gesprek met het AD vertelt de presentator dat hij Expeditie Robinson best had onderschat.

Mentaal spel

Aan het dagblad vertelt Mark dat hij het avonturen programma best had onderschat als het aankomt op het niet-eten en het fysieke deel. “Ik slaap normaal gesproken op een zacht bed en nu dus op bamboe”, deelt hij. Maar ook het mentale gedeelte van zijn deelname had hij onderschat. “Ik hoop dat het de komende seizoenen meer gaat om het overleven op het eiland dan over het sociale spel.”

“Dat ging er harder aan toe dan ik in eerdere jaren zag. De hele periode had veel impact op mijn leven. Iets wat ik hopelijk nooit meer zal meemaken. En dan bedoel ik ook: ik héb de ervaring binnen en de herinneringen voor het leven.” De presentator deelt dat hij dan ook niet nog een keer mee hoeft te doen aan het programma. “Dan ga ik liever voor een poolexpeditie.”

Laatste zes expeditieleden

Inmiddels is het einde van Expeditie Robinson in zicht, en zijn er nog maar zes expeditieleden over onder wie Mark. Binnenkort zullen we zien of Willem Voogd, Guido Spek, Jochem Otten, Ilse Paulis, Floris Göbel of Mark in de finale staat van het programma.

Onlangs spotte een oplettende kijker echter al in het voorproefje van de volgende aflevering welke kandidaat sowieso de halve finale haalt. Wie die halvefinalist is, zullen we niet verklappen…

Expeditie Robinson is elke zondag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Beeld: RTL (Shotbysud)

Laatste nieuws