Mae: ‘Mijn vriend heeft me verteld dat hij een kind heeft met een ander’

'We zijn als sinds ons dertiende samen'

De 25-jarige Mae* en Cas zijn al ruim twaalf jaar een gelukkig stel. De twee werden verliefd op de middelbare school en zijn sindsdien onafscheidelijk. Het leek allemaal geweldig, totdat Cas onlangs een geheim uit de doeken deed… Mae lucht anoniem haar verhaal op het platform Reddit.

Soulmates?

”Mijn vriend heeft mij verteld dat hij onlangs een baby heeft gekregen met een ander”, valt Mae maar gelijk met de deur in huis. ”Hoe ik hier overheen moet komen? Geen idee. Ik heb altijd gedacht dat wij voor altijd samen zouden blijven. Hij is mijn enige vriendje en eerste sekspartner.”
Niet alleen dat, Mae heeft veel dingen voor hem laten schieten in het verleden. ”Ik ben niet naar de universiteit gegaan waar ik oorspronkelijk naartoe wilde en ben niet met mijn eigen gezin mee verhuisd naar het buitenland. Dit allemaal omdat ik dicht in de buurt van Cas wou zijn”, legt ze uit.

Fikse ruzie

Ze vervolgt haar verhaal met: ”Ondanks het feit dat we al sinds de middelbare school stapelgek op elkaar zijn, zijn we begin januari een aantal weken kort uit elkaar geweest omdat we een hevige ruzie met elkaar kregen. Als ik voor mezelf spreek, wist ik in die periode in mijn achterhoofd altijd wel dat we weer bij elkaar zouden komen en gedroeg ik mij dan ook nog steeds alsof ik in een relatie zat.” Haar lover dacht hier achteraf gezien heel anders over… ”Hij is in die periode blijkbaar met iemand naar bed geweest een heeft me dit, toen we weer bij elkaar kwamen, niet verteld”, legt Mae uit.

Bizarre onthulling

”Gister vertelde hij me overstuur dat hij in september een dochtertje heeft gekregen met de vrouw met wie hij een one night stand had gehad”, vertelt ze verder. ”Ik was totaal in shock en vroeg hem waarom hij me dit niet eerder heeft verteld. Zijn antwoord hierop was dat hij eerder betwijfelde of het wel echt zijn kind was en dat hij de dame in kwestie gewoon negeerde. Ze heeft uiteindelijk contact opgenomen met zijn moeder (het is een kennis van de familie) en op die manier hebben ze via een DNA-test bewezen dat Cas wel degelijk de vader is.”
Vanaf het moment dat zijn moeder afwist van het bestaan van het kind, hebben zij en Cas constant woorden gehad over zijn betrokkenheid en heeft ze geëist het aan Mae te vertellen. ”Met andere woorden: hij heeft het me niet eens uit zichzelf verteld, maar alleen maar omdat hij geen andere keus meer had”, legt ze uit.

Gebroken

Mae is er kapot van en ten einde raad. ”Mijn vriend huilt continue en zegt dat hij door haar in de val is gelokt omdat ze hem vertelde dat ze voorbehoedmiddelen gebruikte. Hij zegt dat hij mij niet kwijt wil, en ik degene ben met wie hij zijn leven wil delen.” Ze kan in deze staat niet meer helder nadenken en vraagt lezers om advies. ”Ik weet niet wat ik moet doen. Ik kan niet geloven dat hij een kind met iemand anders heeft. Wij zouden binnenkort samen een gezin stichten. Ik heb geen idee of ik hier ooit nog overheen kom”, biecht ze op.

”Aan de andere kant…moet ik door deze ene fout de afgelopen twaalf gelukkige jaren vergeten die we hebben gehad? En onze toekomst samen laten verschieten? Ik zit er doorheen.”

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Beneficial-Bat7460.

Bron: Reddit | Beeld Adobe Stock

 

Laatste nieuws