Tijd voor een nieuwe pasfoto? Met deze haarstijl zie jij er altijd on fleek uit

Moet jij binnenkort weer een nieuwe pasfoto laten schieten? Dan heb je daar vast – kuch, kuch – heel veel zin in. En hoewel we eerder al dé make-up look voor een pasfoto mochten aanschouwen, is daar nu ook de perfecte haarstijl voor je pasfoto. Combineer ze met elkaar en je pasfoto ziet er altijd on fleek uit.

Slickback look

Inmiddels weten we allemaal dat we niet mogen lachen op onze pasfoto, maar dat we ook een oor zichtbaar moeten laten zien. Enne, laat dat nou net het puntje zijn waar de meeste mensen over struikelen. Want: dan willen we onze haren natuurlijk ook niet los dragen, toch?

Maar als je ook geen zin hebt om je haar in een simpele paardenstaart te doen, dan is er gelukkig nóg een optie: de slickback look. Maarre, wat is het en hoe creëer je deze look? Wij leggen het je stap voor stap uit.

Half up, half down

Allereerst moet je je haar goed doorkammen. Merk je dat er wat bumps in je haren zitten? Dan kun je het beste nog even een stijltang door je haar halen – vergeet hierbij niet je heat protection te gebruiken. Daarna verdeel je je haar in twee delen. Kam ieder deel dan nog even goed door en pak dan het bovenste deel – je hebt nu een soort van half up, half down lookje. Pak dan wat gel en smeer het helemaal over het bovenste deel van je haar heen zodat je ook alle babyhaartjes goed naar achteren trekt. Kam dit geheel goed naar achter en maak er dan een staart óf hoge knot van.

@haileygrace62 passport pic hairstyle #passportphoto #passportpic #passportphotomakeup #passporthair #GenshinImpact34 #straightenedmyhair #travel #greenscreen #ReadySetLift ♬ original sound – hailey🪷

Je eigen twist

Je kunt er natuurlijk ook je eigen twist aan geven. Zo kun je het onderste deel van je haar ook nog eens om de bovenste knot heen draaien of voeg dit bij de strakke staart. Ook kun je je haar in plaats van stylen, krullen, zodat je je look nét weer een andere draai geeft. Zo zie je maar weer: de mogelijkheden zijn oneindig. Maar hey, je hebt in ieder geval wel een ‘on fleek’ pasfoto.

Bron: Beautify | Beeld: Adobe Stock, TikTok

Laatste nieuws