Sarah Jessica Parker deelt skincare routine: ‘Basic en effectief’

'Botox is niets voor mij'

We waren over the moon toen Sarah Jessica Parker, samen met haar Sex and the City-vriendinnen, in de reboot And Just Like That… verscheen. De actrice ziet er nog altijd uit om door een ringetje te halen, maar heeft inmiddels wel een rimpeltje hier en daar. Aan The Telegraph vertelt ze dat natuurlijk ouder worden voor haar een keuze is. Geen botox voor Sarah, maar gewoon een goede skincare routine.

Uitzondering

In de Hollywood-wereld waar veel vrouwen wanneer ze ouder worden ineens massaal gaan bootcampen, yogalessen volgen en maandelijks een bezoekje brengen aan de plastisch chirurg, is Sarah Jessica Parker een opvallende uitzondering. Ze waagt zich niet aan sportieve uitbarstingen en botox, maar verzorgt haar huid op een natuurlijke manier en neemt altijd de trap.

Botox

In een openhartig gesprek met The Telegraph vertelt Sarah dat er aan haar gezicht nooit botox te pas is gekomen. “Ik kan niet voor andere mensen spreken en ik heb er niets op tegen als iemand iets laat doen, maar het is niets voor mij”, aldus de actrice. “Ik ben actrice, ik moet mijn wenkbrauwen kunnen bewegen. Het is de bedoeling dat ik emotie kan delen en kan communiceren met mijn gezicht en daarvoor moet het volgens mij kunnen bewegen. Mijn man zou er bovendien raar van opkijken. Maar nogmaals, mensen moeten doen wat ze willen en een manier vinden waarop ze met een goed gevoel de deur uitgaan.”

Skincare

In plaats van zich te wagen aan een spuitje hier en daar, besteedt Sarah liever tijd aan een goede skincare routine. Maar ook daarin houdt de actrice niet van te veel poespas: “Het moet basic en effectief zijn”, stelt ze. “Mijn routine bestaat letterlijk uit een dagcrème met SPF, misschien een serum en een nachtcrème. Meer niet.”

Ouder worden

Naarmate ze ouder wordt, merkt Sarah dat ze steeds vaker wordt gevraagd wat ze daarvan vindt. Totaal onnodig, als je het haar vraagt. “Ik ben zo in verwarring over het feit dat de meeste mannen van mijn leeftijd nooit gevraagd wordt wat ze van ouder worden vinden,” zegt ze. “We worden allemaal wakker, hebben een miljoen dingen te doen en moeten gewoon door met onze dagen – ik begrijp niet zo goed waarom er zo gepeinsd zou moeten worden over ouder worden.”

Bron: Beau Monde, Nouveau, The Telegraph | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws