Mona Kattan over lancering Oudgasm: ‘Vijf jaar aan gewerkt’

'Oud is een geur die veel voor mij betekent'

Mona Kattan is de founder van Kayali en staat ook wel bekend als de parfumgoeroe. Onlangs bracht ze met haar merk de Oudgasm-collectie uit. Grazia sprak Mona over de lancering van deze bijzondere collectie.

Lancering

Eind september was het zover en lanceerde Kayali Oudgasm. Een lijn die bestaat uit vier speciale oudgeuren. Oudgasm was maar liefst vijf jaar in the works, en dat maakte de lancering van de collectie des te spannender. “Ik kon niet stoppen met denken aan de lancering”, deelt Mona als we met haar FaceTimen. “Normaal gesproken doen we twee tot tweeënhalf jaar over het lanceren van een geur. Aan deze lijn hebben we vijf jaar gewerkt en op een gegeven moment dacht ik echt dat de lancering nooit plaats zou vinden. Het is ons toch gelukt en ik ben er heel erg blij mee.”

“Ik ben altijd wel zenuwachtig voor een lancering, maar omdat we zo lang aan Oudgasm hadden gewerkt, was ik nog zenuwachtiger. Bovendien is Oud een heel speciale geur voor mij. Zodra ik een fragrance brand had opgezet, wist ik dat het mijn grote doel zou worden om geuren te lanceren die geïnspireerd zijn op het Midden-Oosten. Oud is een geur die je hier overal ruikt en dan ook veel voor mij betekent.”

Vier verschillende geuren

Voor Oudgasm pakte Mona groots uit en lanceerde ze vier geuren. “Aangezien Oud erg overheersend kan zijn, hebben we geprobeerd voor iedereen iets te creëren. De een vindt Oud namelijk fantastisch en de ander haat het. Mensen die niet heel erg bekend zijn met Oud vinden het soms spannend om een Oud-geur te proberen. Ik vergelijk Oud altijd met truffelolie door je pasta doen; als je het voor het eerst probeert, wil je vaak maar een beetje proberen. Als je meteen te veel olie door je gerecht doet, wil je het daarna misschien wel nooit meer.”

Mona Kattan

“De geuren uit Oudgasm-collectie zijn daarom ‘ingeschaald’. Oudgasm Vanilla Oud is de lichtste oudgeur. Deze geur is warm en heeft geurnoten vanille, praliné en oud. Dit is de lichtste geur op onze ‘oud scale’. De geur die daarop volgt is Oudgasm Café Oud. Een mooie geur die iets intenser is dan Vanille Oud. Deze geur heeft een cappuccinogeur in combinatie met vanille, rozen en oud.”

Vervolgens heb je Oudgasm Rose Oud. Deze geur is misschien wel mijn favoriet uit de Oudgasm-collectie. Het is een intense geur, met een diepe rozengeur in combinatie met oud. And last but not least is er Oudgasm Tobacco Oud. De meest intense geur uit de collectie. Dit parfum is heel pittig en sterk. Alle geuren zijn long lasting, maar dit is beast mode en zal echt niet snel vervliegen. Als je een Oud-lover bent, zul je groot fan worden van deze geur.”

Aangezien Oud een erg uitgesproken geur is, raadt Mona degenen die twijfelen aan om Vanille Oud te proberen. “Dit is een mooie instapgeur. Ben je juist van the more the better? Kies dan voor de Rose Oud of zelfs Tabacco Oud.”

Beeld: NL Beeld, Kayali

Laatste nieuws