Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Milou: 'Mijn collega heeft een romantische relatie met mijn baas'

'Ik voel me nu zo schuldig, omdat ik het heb gemeld bij de personeelszaken'

Milou* is arts en werkt al vijf jaar in het ziekenhuis. Ze heeft een goede band met haar collega's en ze vertellen elkaar alles open en eerlijk, totdat ze er vorige week achterkwam dat haar collega een romantische relatie heeft met de baas van de kliniek en dus iets geheimhoudt. Op het platform Reddit doet Milou haar verhaal.

Geheim

Milou heeft een gelukkig leven. Ze heeft leuk werk, een fijne man en twee gezonde kinderen. Ze is blij met haar werk als arts op de kinderafdeling in het ziekenhuis, waar ze ook ontzettend leuke collega's heeft. Daarnaast heeft Milou een hechte band met alle collega's op de afdeling en bespreken ze dan ook veel over hun vrije tijd en privéleven. Alle collega's zijn altijd open en eerlijk, totdat ze er vorige week achter kwam dat één collega blijkbaar iets geheimhoudt.

"Vorige week kwam ik er bij toeval achter dat mijn collega Michelle een relatie heeft met onze medisch directeur en hoofdarts van de kinderafdeling. Ik zag ze knuffelen en zij kuste op zijn wang in de parkeerplaats van een restaurant waar ik ook was samen met mijn man na een date", begint Milou haar verhaal. "Het is me in de vijf jaar dat ik in het ziekenhuis werk nog nooit opgevallen dat ze een setje zijn. Ze is een superleuke collega en een hele goede en hardwerkende arts. Ook zij is altijd open en eerlijk, maar dit heeft ze nog nooit verteld..."

Romantische relatie

"Ik was geschokt toen ik het zag, ik walgde van dit geheimzinnige gedrag en ik eiste meer informatie van haar. Tijdens een weekenddienst die we samen hadden heb ik haar gevraagd hoe het eigenlijk zit met haar liefdesleven en of ze misschien een oogje op een collega – de hoofdarts – heeft. Ik kon het niet meer voor me houden", vertelt Milou. "Maar ze beweerde dat ze elkaar de eerste twee jaar niet echt kenden buiten het werk om en dat ze pas dichter bij elkaar kwamen tijdens wekelijkse bijeenkomsten. Daarbij vertelde ze ook dat ze toch allebei vrijgezel zijn en dat er verder niets gebeurt. Ik geloofde het niet en toen ik ging doorvragen, gaf ze toch éindelijk toe."

"Ze zei dat ze wel een relatie met elkaar hebben en dat ze zelfs al zijn zoon heeft ontmoet", deelt Milou. "Ze smeekte me om het niet aan de andere collega's en de personeelszaken te vertellen, voordat ze haar overplaatsing naar een andere afdeling binnen het ziekenhuis onder een andere supervisor had afgerond. Dit zou een paar weken duren. Maar ik was erg sceptisch en eerlijk gezegd best bang dat ze meer publicaties of aanbevelingsbrieven zou krijgen, hoewel ze vertelde dat dit echt niet zou gebeuren."

Schuldig

"Ik heb er lang met mijn man over gepraat en besloten dat het toch een te groot risico was. Ik wilde niet riskeren dat ze meer erkenning zou krijgen dan ze verdient, dus ik heb het anoniem gemeld bij personeelszaken. Volgende week moeten ze allebei op gesprek komen." Toen Michelle hoorde dat ze zich moet melden, wist ze natuurlijk meteen dat dit door Milou komt. "Ze was teleurgesteld, maar niet boos. Ze zei dat ze mijn zorgen begreep, maar niet had gedacht dat ik het daadwerkelijk zou vertellen, omdat ik nog wel twee weken had kunnen wachten totdat haar overplaatsing was afgerond. Michelle vertelde me dat ze al was begonnen met het regelen van haar overplaatsing tijdens hun eerste date, zodat er geen problemen zouden komen."

"Nadat ik haar zo verdrietig en bezorgd heb gezien, voel ik me nu zo schuldig. Misschien heb ik wel ongelijk, aangezien ze, zoals altijd, zegt professioneel te blijven. Ben ik te hard voor haar geweest door het al meteen te melden?", vraagt Milou zich af. Wat zou jij haar adviseren?

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam [deleted].

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock