Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Armand Rosbak over exit Expeditie Robinson: ‘Ziet er heel dramatisch uit’

'Ik moest gewoon eten en slapen'

In de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson zagen we hoe Armand Rosbak met maag- en darmklachten het eiland moest verlaten. In napraatprogramma Back2Base vertelt de acteur wat er precies aan de hand was en hoe het nu met hem gaat.

Verzwakt lichaam

De kandidaten van Expeditie Robinson overleven al ruim twee weken op een onbewoond eiland. Het warme weer, weinig eten en fysiek zware proeven beginnen langzamerhand hun tol te eisen. Zo zagen we in de laatste aflevering dat Armand behoorlijk verzwakt was en de expeditieleden zich grote zorgen maakten om zijn gezondheid. Ondanks de opstartproblemen, gaat hij toch mee naar de allerlaatste immuniteitsproef in teamverband. Twee expeditieleden van team blauw mogen niet meedoen, omdat ze met te veel zijn. Maarre, ondanks zijn verzwakte gezondheid is Armand niet van plan om vanaf de zijlijn mee te kijken.

“Ik wil die proef winnen. Ik wil naar die samensmelting. Ik móét deze proef winnen!” zegt hij vastberaden. En hoewel de acteur amper meer op zijn benen kan staan, weet hij met zijn team de loodzware proef te winnen. Iris Enthoven en Roberta Pagnier offerden zich op om aan de zijlijn te gaan staan, waar Armand ze erg dankbaar voor is. “Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen.”

Artsen op het eiland

De overwinningsvreugde is echter maar van korte duur. Eenmaal terug op het eiland blijkt dat Armand zichzelf compleet voorbijgelopen is. Zijn lichaam was al verzwakt en is nu helemaal opgebrand. “Hij is heel dizzy en praat ook bijna niet meer”, zegt Roberta ongerust tegen het team. Omdat iedereen zich zorgen maakt om de acteur, komen er artsen naar het eiland.

Na een aantal testjes, besloten de artsen dat Armand mee moet naar het ziekenhuis om hem rust te geven en te kunnen observeren. Zijn Expeditie Robinson-avontuur zit er daarmee helaas op. “Ik ben mijn lichaam voorbij gegaan, dat ik daarvan verlies is frustrerend.”

Heel dramatisch

In Back2Base blikt Armand terug op zijn exit. "Als ik het nu ook zo terug heb gekeken... Het ziet er allemaal heel dramatisch uit", stelt hij. "Ik was gewoon leeg, ik had gewoon geen energie meer", vertelt de acteur. "Na een aantal gesprekken kom je er toch op uit dat het niet verstandig is om door te gaan en hebben zij de beslissing uiteindelijk voor mij gemaakt – in combinatie met mezelf." Gelukkig is hij inmiddels weer helemaal de oude! "Ik moet wel zeggen ik herstelde best wel snel. Ik moest gewoon eten en slapen", besluit hij lachend.

Bron: Back2Base, Grazia archief | Beeld: Shotbysud