Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hotspot alert: waarom NENI Amsterdam het bezoeken waard is

Het restaurant heeft bovendien een hidden gem die je niet wilt missen.

Ben jij ook altijd op zoek naar nieuwe hotspots? We get that! Daarom stellen we je graag voor aan NENI Amsterdam. Je kunt hier niet alleen terecht voor het lekkerste oostmediterrane eten, er is ook een hidden gem: cocktailbar The Lemonman. Eén ding is zeker: hier wil je een keer naartoe!

NENI

Maak kennis met NENI, het restaurantconcept van de familie Molcho. De naam is ook afkomstig uit de familie. Nadiv, Elior, Nuriel en Ilan, de eerste letters van de namen van Haya Molcho's zonen, vormen samen namelijk 'NENI'. Het bedrijf vindt zijn oorsprong op de Naschmarkt in Wenen en nog altijd hebben alle familieleden een actieve rol. De combinatie van de rijke smaken van de gerechten in de levendige en informele setting, hebben ervoor gezorgd dat NENI in korte tijd heeft kunnen uitbreiden naar Berlijn, Hamburg, München, Keulen, Zurich, Mallorca én ons eigen Amsterdam.

Oostmediterrane keuken

Ben jij een liefhebber van de oostmediterrane keuken? Dan is NENI Amsterdam the place to be. Hier serveren ze smaakvolle gerechten uit het Midden-Oosten, keukens die zich bovendien uitstekend lenen voor vegetarische en veganistische gasten. Wij gaan al watertanden bij de gedachte aan de huisgemaakte hummus, falafel en majadra, een salade van linzen, rijst, gekarameliseerde uien en yoghurt. Of bestel de auberginesteak of de veganistische versie van arayes. Dit zijn crispy pitabroodjes gevuld met de lekkerste gekruide ingrediënten – onweerstaanbaar als ze net uit de oven komen.

NENI Amsterdam is een fijne plek, gelegen naast het historische Olympisch Stadion in Amsterdam, waar je de hele dag terecht kan. Tip: drink voordat je gaat eten een lekkere (alcoholvrije) cocktail in de bijbehorende bar The Lemonman. Thank us later! 

eten NENI NENI Amsterdam hotspot NENI Amsterdam cocktails The Lemonman NENI cocktails

The Lemonman

Boven het oostmediterrane NENI Amsterdam bevindt zich namelijk een echte hidden gem, genaamd The Lemonman. De naam van de cocktailbar is een eerbetoon aan de vader van de oprichter van Citroën, Roelof Citroen. Deze geboren en getogen Amsterdammer was fruithandelaar en kreeg de bijnaam "de limoenman” die later werd aangenomen als familienaam. Aangezien The Lemonman gevestigd is in de oude Citroën garage bleek dit een match made in heaven.

Maar niet alleen de naam blijkt pakkend, ook de cocktails zijn er heerlijk! Met een regelmatig wisselend cocktailmenu is het bij The Lemonman in ieder geval nooit saai. Buiten goeie cocktails denkt barmanager Lucca ook aan moeder natuur en de vegans onder ons: hij gebruikt namelijk het water van de kikkererwten die gebruikt worden voor de hummus als veganistische schuimer in plaats van eiwit. Opties genoeg in elk geval. Cheers! 

The Lemonman is iedere woensdag tot en met zaterdag geopend vanaf 17.00 uur. 

Bron en beeld: NENI Amsterdam