Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yes: het derde seizoen van Lupin staat nu op Netflix

Pak de popcorn er maar alvast bij!

Goed nieuws voor fans van de Franse hitserie Lupin: het derde seizoen staat vanaf vandaag ein-de-lijk op Netflix. Na het releasen van de trailer, zaten we namelijk al op het puntje van onze stoel. Enne, nu is het moment dan ook eindelijk daar. Dat wordt bingen!

Recap

Even een kleine recapLupin vertelt het spannende verhaal van Assane Diop, gespeeld door Omar Sy. De man, een meesterdief, wil zijn vader wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem aandeed. Dit doet hij aan de hand van de romans van Maurice Leblanc, die gaan over de galante dief Arsène Lupin.

Wraak

“Ik heb mijn vader gewroken”, horen we Assane zeggen in de trailer van het derde seizoen. Door zijn wraakactie is Assane nu de meest gezochte man in Frankrijk en daarom moet hij onderduiken. “Ik moest mijn familie beschermen. Ik wilde in het donker blijven, maar moest terugkeren naar het licht. Zie hoe ik onzichtbaar word.”

De meesterdief keert na zijn onderduiken terug naar Parijs voor zijn vrouw en zoon. Zij hebben veel door hem moeten doorstaan en daarom vraagt hij hen om Frankrijk te verlaten, zodat ze ergens anders een nieuw leven kunnen beginnen. Ghosts of the past doen er ondertussen alles aan om zijn plannen te dwarsbomen en Assane te pakken. Dat belooft dus heel wat goeds!

Zeldzame vraag

Omar Sy neemt opnieuw de rol van de galante dief Assane Diop voor zijn rekening in de serie. Aan Elegance vertelde de acteur vorig jaar dat dit een droom is die uitkomt.

“Het begon met de wens om samen te werken met Gaumont, de eerste en dus oudste filmmaatschappij ter wereld” begint hij. “Ze kwamen met een zeer zeldzame vraag: ‘Wat wil jij?’ Al snel bleek Lupin het perfecte personage. Als ik Brits was geweest, had ik James Bond willen zijn, dus dan maar het beste Franse alternatief. Het heeft ook alles in zich. Mogelijkheden voor drama, actie, lichtheid, verleiding, romantiek. Je kunt dat allemaal spelen, wat voor een acteur geweldig is.”

Lupin is vanaf nu te zien op Netflix.

Bron: Grazia Archief | Beeld: Lupin