Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

The Gossip Girl Glam Look; back to the Upper East Side

Get the Blair Waldorf look!

De mode-industrie staat nooit stil. Trends komen en gaan sneller dan we kunnen bijhouden, maar zoals altijd komen de meeste trends uiteindelijk ook weer terug en dit jaar maken we ons op voor een glamoureuze comeback van een van de meest iconische TV-series allertijden: Gossip Girl. Deze serie brengt niet alleen romantiek en drama terug naar onze schermen, maar brengt tegelijkertijd ook een nieuwe golf aan fashion inspiratie met zich mee. Ook Nikkie Plessen is deze trend niet ontgaan en laat zien hoe jij deze trend helemaal eigen kan maken.

XOXO, Gossip Girl

Het originele Gossip Girl-tijdperk, dat in 2007 begon, stond vooral bekend om de verfijnde en tot in de puntjes gestylde looks van de inwoners van de Upper East Side in New York. Een van de meest opvallende modetrends die de comeback van Gossip Girl heeft geïntroduceerd, is het uniform. Het klassieke uniform van de meisjes bestaat uit geplooide rokken, blazers en een blouse, terwijl de jongens gekleed gaan in kostuums en stropdassen. Dit schooluniform zien we nu terug in een chique en moderne look, met een knipoog naar het verleden maar toch helemaal van nu, ook wel kostschool-chique met een preppy touch.

Een andere kenmerkende eigenschap is het gebruik van kleur en patroon. In de serie worden er veel opvallende kleuren en gedurfde patronen gedragen. Durf te experimenteren met kleur en patroon om jouw eigen New Yorkse stijl te creëren. Draag met trots felgekleurde jurken, pied-de-poule printen en color blocking outfits.

Een andere opvallende trend die we hebben gezien in de Gossip Girl-serie is het gebruik van accessoires om persoonlijkheid en stijl te laten zien. De personages zijn vaak te zien met statement-juwelen, grote zonnebrillen en de mooiste handtassen. Accessoires hebben de kracht om een eenvoudige outfit om te toveren tot een fashion statement, iets waar ook Nikkie gek op is!

Een belangrijk kenmerk van de Gossip Girl-stijl is de moeiteloze mix van high-end designerstukken en streetwear. Dit creëert een toffe look die zowel glamoureus als comfortabel is voor het dagelijks leven. Met deze mix van luxe en streetwear, statement-accessoires én Upper East Side-uniform in een modern jasje heeft de serie de mode-industrie opnieuw geïnspireerd. Of je nu een trouwe fan bent van de serie of gewoon op zoek bent naar wat extra glam in je kledingkast, de Gossip Girl-stijl biedt talloze mogelijkheden om deze trend helemaal aan te passen aan jouw persoonlijke stijl.

Wij weten in ieder geval wat wij gaan doen de komende dagen, Gossip Girl bingewatchen en ons volledig onderdompelen in de stijl van de fashion icons van de Upper East Side. You know you love me, XOXO.

Bron & Beeld: NIKKIE