In welk jaar speelt Sex Education zich af?

De auto's en kleding lijken uit de jaren '70 te komen, maar de leerlingen hebben wel iPads en telefoons?

Het vierde seizoen van Sex Education staat sinds vorige week op Netflix en we are hyped! In het nieuwe seizoen gaan de leerlingen van Moordale naar een nieuwe, hippere school toe. De school is erg vernieuwend en de leerlingen kregen op hun eerste dag zelfs allemaal een tablet. Daarom vroegen veel kijkers zich af in welk jaar de serie zich precies afspeelt.

Vintage vibes

Al vanaf het eerste seizoen dragen de acteurs in Sex Education vrolijke kleding die rechtstreeks uit een vintage shop zouden kunnen komen. De stoffen en printjes zien er wel heel erg jaren ’70 uit en ook de interieurs van de huizen lijken zo’n dertig jaar oud. Daarnaast zien we ook geen nieuwe auto’s, maar oude auto’s zoals een Volkswagen ’96 op de achtergrond. Ook zijn de tv’s nog groot en dik en hanger en telefoons met kabels aan de muur in de huizen. Hierdoor lijkt het dat de serie zich in de jaren 70′, 80′ of misschien 90′ afspeelt, maar niets blijkt minder waar. Hoe kunnen de karakters anders met elkaar appen en bellen via een smartphone?

Moderne technologie

Makers van de serie leggen uit in welk tijdperk de serie zich echt afspeelt. “Vanaf het begin is Sex Education een tijdloze show zonder periodes geweest. Er zijn invloeden uit de jaren ’80, ’70, uit elk decennium. Tegenwoordig is dat onze mode. We wilden dat hele vintage, tweedehands, allegaartje van looks erin houden”, zei Daniella Pearman, de kostuumontwerper van het laatste seizoen van de show, in een interview met Cosmopolitan.

De bedenker van de show, Leslie Munn, zei een aantal jaar geleden al dat ze de show expres ‘nostalgisch’ hebben gemaakt. “We houden allemaal absoluut van het tienergenre, met name de John Hughes-films uit de jaren tachtig, dus we wilden echt dat de show het gevoel zou hebben dat het een eerbetoon is of dat het deze nostalgische achtergrond heeft, maar dat we het hebben over zeer hedendaagse, moderne thema’s en verhaallijnen voor de personages.” Aha!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Netflix (Sex Education)

Laatste nieuws