Succesvol online je kleding verkopen? Hét stappenplan!

De balans opmaken voor je eigen garderobe.

Nu het najaar en de winter weer voor de deur staan, gaan we ook weer een nieuw modeseizoen tegemoet. Nieuwe trends ontstaan en oude trends komen weer helemaal terug. Een heerlijk moment om ook even de balans op te maken voor je eigen garderobe. Wat is nog van nu, en wat kan de deur wel uit? Hoe je online je kleding succesvol verkoopt? Hier vind je dé tips.

Kleding verkopen

Het wordt steeds populairder om over te gaan op een zogenaamde capsule garderobe. Een soort kledingkast waar alles in zit wat je écht gebruikt en de rest laat je voor wat het is. Maar om tot een nieuwe en compacte garderobe te komen zul je eerst nog wel even het nodige werk moeten verrichten. Ruim op, maar gooi vooral geen kleding weg. Deze kleding is namelijk geld waard. Verkoop oude kleding want een ander zal er nog heel blij mee zijn!

De foto’s

Een van de belangrijkste dingen om je kleding succesvol te verkopen, zijn de foto’s die je maakt en online zet. Dit is het eerste waar mensen naar gaan kijken. Het is daarom slim om hier de nodige aandacht aan te geven. Wanneer je echt flink gaat verkopen is het zelfs het overwegen waard om te investeren in een nieuwe telefoon. De iPhone 15 Pro is een enorme aanrader wanneer je online wilt gaan verkopen. Niet alleen het waanzinnige scherm en de snelheid door de goede processor zijn heel fijn, ook vooral de camera is een onderscheidend element. Deze is namelijk voorzien van vernieuwde 3D technologie. Iets wat zijn weerga niet kent.

Hiermee is jouw kleding nóg beter online zichtbaar, waardoor je je direct onderscheidt van een concurrent. Neem van ons aan, deze investering ga je heel snel terugverdienen. Ohja, en de iPhone zelf heeft ook een waanzinnige look. De kleuren waarin hij verschijnt zijn vernieuwend en er is altijd wel één matchend bij jou.

De zoektermen

Of je nu verkoopt op Marktplaats.nl of Vinted, bij beide zijn de juiste zoektermen gebruiken zeer bepalend voor het succes. Gebruik altijd merknamen en zet de maat ook in te titel. Dit maakt het voor zoekopdrachten veel eenvoudiger. Zet in het tekstje van de verdere advertentie altijd duidelijk de kleuren, hoe het valt en de staat (nieuw, gedragen etc). Wanneer je echt flink gaat opruimen, is het slim om dit ook in de advertentie te vermelden. De kans is dan groter dat mensen ook even naar je andere spullen kijken en waarschijnlijk je stijl leuk vinden. Voor je het weet maak je een heel kledingpakket voor iemand. Ook wordt er voor verkopen steeds meer gebruikgemaakt van Facebook Marketplace. Niet iedereen heeft deze plek nog ontdekt, maar het is wel in opkomst. Ook hier zijn de juiste termen en omschrijvingen heel belangrijk. Denk hier goed over na, en gebruik beter te veel dan te weinig zoektermen.

Dus ruim die kast op, en verkoop online de kleding die je over hebt. Je kunt er iets extra’s mee verdienen, maar ook nog eens iemand blij mee maken. Kies het medium wat past bij jou en jouw verkopen. Realiseer je wel dat je bij sommige bedrijven nog een soort van bemiddelingskosten betaalt en bij anderen niet. En ten slotte is het ook nog eens een hele duurzame keuze. Met bovenstaande tips ben jij zo uitverkocht. Succes!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Laatste nieuws