Ontdek Nederland tijdens een vakantie in een vakantiehuisje 

Ons land heeft enorm veel prachtige plekken!

Vakantie vieren in Nederland wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek! Nederland is namelijk een perfect vakantieland, met haar grachten, strand, bos, tulpenvelden en verschillende grote steden. Ons land heeft voor iedereen iets te bieden. Er komen jaarlijks dan ook zo’n 20 miljoen toeristen naar ons land toe. Vier deze heerlijke vakantie in een vakantiehuisje en geniet van al het moois. 

De mooiste plekken van Nederland  

Onze hoofdstad staat toch echt wel op nummer één in dit lijstje. Amsterdam is een veelzijdige stad die nooit teleurstelt. Verken de grachten te voet of met de boot, of bezoek de mooiste musea. Het Rijksmuseum, waar schilderijen hangen van echte Nederlandse meesters, of het Van Gogh museum, waar een ode wordt gemaakt aan het leven van deze schilder. Zin om even lekker te shoppen? Neem dan een kijkje op de Negen Straatjes, dit is een winkelgebied midden in het centrum met leuke authentieke winkels, bijzondere horeca en veel kunst.

Sluit de dag af met een hapje eten en drinken op één van de leuke terrassen die deze stad te bieden heeft. Amsterdam is ook nog eens makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer vanuit uw vakantiehuis.

Naar de kust

Nederland heeft bovendien een ontzettend lange kustlijn, met diverse steden waar stad en strand samenkomen. Neem bijvoorbeeld Bloemendaal, deze luxueuze badplaats is perfect voor een lekker dagje strand. Ontspan op een strandbedje en neem een verfrissende duik in de Noordzee. Ook kan je er fantastisch fietsen, wandelen en surfen. Daarbij kan je in deze badplaats ook heerlijk eten, lunchen op even verkoelen met een drankje. Andere leuke kustplaatsen zijn Zandvoort, Callantsoog en Scheveningen.

Mooie natuur

Ook voor de natuurliefhebbers is er genoeg te zien en te doen in Nederland. Neem bijvoorbeeld Nationaal Park De Hoge Veluwe in de provincie Gelderland. Dit Nationaal Park is de perfecte plek voor een lange fietsroute of een mooie wandeling, ontdek de flora en fauna en de wilde dieren. Of breng een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Dit museum bevindt zich midden in het park en is makkelijk te bereiken op de bekende “witte fietsen” die beschikbaar zijn. Het is een museum voor moderne en hedendaagse kunst, met bekende stukken van onder andere Mondriaan en Van Gogh.

Nederland heeft alles

Giethoorn, ook wel het klein Venetië genoemd, is een schattig dorpje in Overijssel. Dit dorp staat bekend om de vele grachtjes. Huur een bootje en ontdek dit magische dorp en de indrukwekkende natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Nog een paar mooie plekken en steden in Nederland zijn de Keukenhof, met haar prachtige bloemvelden. De Zaanse Schans, een gebied vol met molens, groene houten huisjes en musea. De Waddeneilanden, waar je heerlijk kan uitwaaien op één van vijf eilanden. Of breng een bezoek aan het romantische Maastricht, waar je echt even het gevoel hebt alsof je rondloopt in het buitenland.

Kortom, Nederland heeft alles voor een onvergetelijke vakantie in een vakantiehuisje. Van bruisende steden tot adembenemende natuur en unieke culturele ervaringen, ons prachtige land biedt eindeloze mogelijkheden voor avontuur en ontspanning. En dit alles recht voor de deur!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Pexels

Laatste nieuws