Beautyhack! Zo laat je gewassen haar opdrogen zónder dat het pluizig wordt

Aha!

Soms heb je even geen tijd om je haar te föhnen nadat je het gewassen hebt. Wanneer je het aan de lucht laat opdrogen is de kans groot dat je coupe dan behoorlijk pluizig wordt. Gelukkig kun je dit makkelijk voorkomen.

Shampoo en conditioner

In de zomer kan het heerlijk zijn om je gewassen, natte lokken te laten drogen zonder enige vorm van hitte te gebruiken. Bovendien minimaliseer je dan ook nog eens schade door hitte. Maar je haar zomaar laten opdrogen is voor velen synoniem voor een pluizige coupe. Al hoeft dat gelukkig niet altijd het geval te zijn. Pluizig haar wordt namelijk veroorzaakt door uitdroging. Door onder de douche al de juiste hydraterende producten te gebruiken, kun je pluizig haar voorkomen. Mits je de juiste shampoo en conditioner voor jouw haar gebruikt.

Heb je steil haar? Dan kun je volgens haarstylist Amy Abramite het beste een volumeshamoo en -conditioner gebruiken. Deze producten zorgen ervoor dat je haar niet plat opdroogt, maar dat het wat meer volume krijgt. “Steil haar kan van nature geen volheid hebben”, vertelt ze daarover aan InStyle. “Een volumineuze shampoo en conditioner kunnen voor een gewichtloze lift vanaf de wortel zorgen, waardoor de lokken er voller en dikker uitzien.”

Personen met krullend haar kunnen beter voor een andere hydraterende shampoo en conditioner kiezen, namelijk eentje die wat milder is. Krullend haar is van nature al wat droger en kwetsbaarder, daarom is het belangrijk om milde haarproducten te gebruiken. Een intensief hydraterende shampoo en conditioner zijn volgens Abramite de beste optie. “Deze zorgen voor veerkracht, definitie en verzachting van de krullen, zonder de natuurlijke oliën te verwijderen.”

Drogen

Je haar op de juiste manier wassen is het halve werk. Daarna komt de droogfase. Wanneer je met kleddernat haar onder de douche vandaan komt, is het belangrijk om je haar niet te drogen met een handdoek. Die is niet delicaat genoeg. “Je kunt het best water uit je haar knijpen”, raadt haarprofessional Angel Cardona aan. Dat is volgens de professional beter dan het met een handdoek droog proberen te wrijven. “Het knijpen voorkomt knopen en beschadiging van het haar, en op deze manier kun je beter voor de conditie van je haar zorgen.”

Wil je het toch graag droogdeppen met iets? Dan kun je volgens Cardona het beste een microvezeldoek of t-shirt gebruiken om wat extra vocht uit je haar te deppen.

Bron: InStyle, Marie Claire| Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws