6 tips om je haar gezond te houden 

Heb jij een prachtige, gezonde bos haar? Dan wil je dat natuurlijk zo houden. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet binnen no time weer gespleten haarpunten of dof haar hebt? Met deze zes tips blijft jouw haar goed verzorgd en hou je een stralend kapsel! 

samenwerking 

1. Kies haarverzorging voor jouw haartype

Ieder haartype heeft zijn eigen behoefte en wensen. Of je nou een dikke bos krullen hebt of juist een dunne, steile coupe: voor jouw haar worden speciale shampoos gemaakt. Ook voor bijvoorbeeld geverfd haar, haar dat snel vet wordt of juist haar dat snel droog is, zijn specifieke producten verkrijgbaar die zich hierop focussen.  

Kies daarom altijd een shampoo die het beste past bij wat jouw haar nodig heeft. Zo zorg je ervoor dat je haar de juiste verzorging krijgt en blijft het zo lang mogelijk gezond. 

2. Gebruik een conditioner

Een conditioner geeft je lokken een extra voedende boost. Het is dan ook een essentieel onderdeel van goede haarverzorging. Hiermee stel je een bezoekje aan de kapper vanwege dode haarpunten weer even uit.  

De meeste conditioners breng je aan op je haarpunten tijdens het douchen en spoel je daarna weer uit. Maar er zijn ook leave-in conditioners die je op je lokken aanbrengt en niet hoeft uit te spoelen.  

3. Was je haar op de juiste manier

Het klinkt misschien vreemd: maar er kan veel mis gaan bij het wassen van je haar waardoor de kwaliteit van je haar achteruit gaat. Was je haar bijvoorbeeld niet te vaak en gebruik niet te veel shampoo. Hiermee voorkom je dat je haar uitdroogt en er dof uit gaat zien.  

Was je haar daarnaast met lauwwarm water. Spoelen met koud water kan ervoor zorgen dat de shampoo niet goed zijn werk kan doen, terwijl te heet water je haar (en je huid) kan aantasten.  

4. Ga voorzichtig om met nat haar

Is je haar nat, ga er dan heel voorzichtig mee om. Vochtig haar is namelijk extra kwetsbaar en beschadigt of breekt makkelijker. Breng je shampoo dus niet te ruw aan en dep na afloop je haar voorzichtig droog met een handdoek en laat het verder drogen aan de lucht. Borstel je haar alleen als het droog is om haarschade te voorkomen. 

5. Vermijd hitte

Soms is het fijn om je haar in model te brengen met behulp van een föhn of stijltang, maar wees hier terughoudend mee. Gebruik deze producten die met hitte werken zo min mogelijk. En als je je haar er toch graag mee wilt stylen, gebruik dan een heat protection spray om schade zoveel mogelijk te voorkomen.   

6. Steek tijd in je haarverzorging

Als je je haar gezond wilt houden, moet je tijd in je haarverzorging steken. Zoek goed uit welke haarverzorgingsproducten jouw haar nodig heeft en probeer desnoods meerdere producten uit. Zo merk je het verschil in wat het met jouw haar doet en hoe je je kapsel mooi houdt! 

Beeld: Unsplash (Tim Mossholder)

Laatste nieuws