Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kelly Piquet over beste advies voor ouders: ‘Don’t stress’

'Het is oké om fouten te maken'

Als je net een kindje hebt gekregen, kan er ontzettend veel op je afkomen. Zo moet je niet alleen rekening houden met het voeden en verzorgen van je kindje, maar ook met diens veiligheid. Kelly Piquet weet er alles van. Tijdens een masterclass car safety van Cybex sprak het model dan ook over het moederschap en over kinderveiligheid in de auto.

Familie

Voor het Formule 1-weekend in Zandvoort was Kelly afgelopen weekend in Nederland om partner Max Verstappen aan te moedigen tijdens de Dutch Grand Prix. Maar voordat de Grand Prix plaats zou vinden, bracht Kelly een bezoek aan de Flagshipstore van Cybex in Amsterdam.

Stralend in Miu Miu kwam Kelly – die net terugkwam van vakantie – voor de dag. “Onze zomervakantie was geweldig. We zijn met mijn dochter en goede vrienden naar Sardinië geweest. Er was veel zon, heerlijk eten en goed gezelschap”, deelt Kelly enthousiast met Grazia.

Voor Kelly is het altijd leuk om weer in Nederland te zijn. Als het aan haar lag, zou ze vaker een bezoek brengen aan ons kikkerlandje. “Ik heb hier veel mooie herinneringen. Toen ik opgroeide, bracht ik hier veel tijd met mijn familie door.” Kelly heeft namelijk familie die in Nederland woont. “Altijd als ik een bezoek aan Nederland breng, probeer ik mijn familie te zien.” Voor het event in de Cybex-store had ze dan ook haar Nederlandse nichtjes uitgenodigd, en ook schoonzus Victoria Verstappen en schoonmoeder Sophie Kumpen waren aanwezig.

Sophie Kumpen, Kelly Piquet en Victoria Verstappen

Veiligheid voorop

Als het tijd is voor de masterclass, neemt Kelly de tijd om haar ervaringen als moeder met het publiek te delen. Ze stelt dat educatie op het gebied van kinderveiligheid in de auto cruciaal is, en vertelt over de eerste keer dat dochter Penelope als baby in de auto zat. “Pas dan besef je hoeveel hobbels er in de weg zitten”, lacht ze. Kelly besloot daarom dat ze niet wilde bezuinigen op een goed kinderzitje. Na veel research kwam ze uit bij het kinderzitje Anoris T i-Size van Cybex. Een kinderzitje dat beschikt over een Airbag Technologie dat het hoofd, de nek en de rug van je kindje beschermt tijdens een botsing – maar hopelijk zal niemand dat mee hoeven maken.

Niet alleen Kelly is blij met dit zitje, ook Penelope is fan. “Ze vindt het fijn om hoog te zitten, en om uit het raam te kunnen kijken. Ze is echt gek op auto’s en vraagt dan ook altijd of we sneller kunnen.”

Advies voor moeders

Als moeder kan er veel op je afkomen. Hoewel niemand fouten wil maken, horen die er wel bij en moet je je er vooral niet te druk om maken. “Het is oké om fouten te maken”, vindt Kelly. “Leer ervan, pas je aan en don’t stress!”, lacht Kelly. “Er is gelukkig altijd wel iemand die je wil helpen of advies kan geven. Probeer niet te veel te stressen; uiteindelijk komt het altijd goed.”

Beeld: Instagram Kelly Piquet