Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Groot nieuws voor Soy Kroon: ’Trots’

Een hele mooie uitdaging voor de acteur.

Heel mooi nieuws voor Soy Kroon. De acteur kan namelijk weer een mooie rol toevoegen aan zijn CV. Hij zal vanaf september 2024 een van de hoofdrollen gaan vertolken in de spektakel-musical 40-45. Dat werd woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Onafscheidelijke broers

Naast Soy zijn er hoofdrollen voor Dorian Bindels, Gaia Aikman en Niniane Everaert. Dat werd gisteren onthuld tijdens een persconferentie in Barneveld, waar de musical vanaf september 2024 zal spelen. 40-45 gaat over de broers Louis (Soy) en Dirk Zegers (Dorian). De twee zijn onafscheidelijk, net als hun vrouwen Marie (Niniane) en Leah (Gaia). Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt in Nederland, kiezen de hechte broers allebei een andere kant. Terwijl Louis bij het verzet gaat, kiest Dirk de kant van de Duitsers. In België was de musical al een groot succes, daar kwamen er in totaal zo'n 800.000 bezoekers op af.

Trots

"40-45 🤎 sept. ‘24! Mooi nieuws op deze woensdag", deelde Soy gisteren op Instagram, samen met de trailer van de show. "Acht rijdende tribunes, een intens en ontroerend familiedrama & een geweldige creative team. Trots", aldus de acteur. Soy speelde eerder in musicals als Mamma Mia en ONE - de Musical. Ook zijn collega's hebben veel ervaring. Zo verwierf Gaia bekendheid met haar hoofdrol in AIDA, waar ze dit jaar zelfs een Musical Award voor kreeg. Ook Dorian is geen onbekende in de musicalwereld. Hij werd bekend door zijn hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema in de musical Soldaat van Oranje.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Soy Kroon (@soykroon)

Op rij 1

Soy kan op Instagram rekenen op een hoop trotse reacties en felicitaties. "Fantastisch nieuws! Wij kijken er al naar uit! Proficiat met deze rol! ✨" reageert iemand. "Super vet Soy, jij gaat dit geweldig doen! 😍" schrijft een ander. "GE WEL DIG 🤩♥️🫶🏼", "Trots op jou! 🔥" en "Jij gaat dat FENOMENAAL goed doen!" klinkt het verder. Ook voormalig Prince Charming Diego kan niet wachten om Soy te zien schitteren in 40-45. "Ik zit op rij 1", laat hij weten. We get that! 

Bron: Instagram @soykroon, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld