Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo gaat je hoofdpijn in twee minuten weg zónder paracetamol te nemen

Worth the try!

We all know: hoofdpijn is ontzettend vervelend. Weet jij ook niet hoe snel je een paracetamol moet innemen, wanneer je last krijgt van een bonkend hoofd? We kennen het! Toch is dat volgens YouTuber Kamil K. Wawrzysko nergens voor nodig.

Hoofdpijn

Iedereen weet hoe vervelend hoofdpijn kan zijn. Soms word je ermee wakker en blijft het de hele dag maar zeuren, terwijl jij je moet focussen op je werk. Of het komt plotseling opzetten en brengt je helemaal uit je concentratie. Wat doe je dan? Hup, twee paracetamols innemen en je kunt weer verder. Toch is dit niet altijd de beste oplossing.

Zonder medicijnen

Er blijkt namelijk een trucje te zijn waardoor je hoofdpijn zónder het gebruik van medicijnen als sneeuw voor de zon verdwijnt. Of nou ja, in elk geval een stuk minder wordt. En het skippen van paracetamol is natuurlijk altijd een goed idee, dus het is zeker het proberen waard!

Focus van de pijn

Moeilijk en tijdrovend is het allesbehalve, dus wat ons betreft zeker worth the try. Wat je volgens Kamil moet doen? Te beginnen met het sluiten van je ogen en jezelf vervolgens de vragen 'Waar is je hoofdpijn het meest pijnlijk', 'Welke kleur heeft-ie?' en 'Welke vorm heeft-ie?' te stellen. Klinkt misschien een beetje gek, maar naar verluidt is het wel effectief. Hier antwoord je vervolgens op door het luid uit te spreken en dit vier keer te herhalen, et voilà: je hoofdpijn is verdwenen.

Tenminste, dat hopen we dan maar. Je zou met deze sort off mind trick namelijk de focus van de pijn weghalen. En dat klinkt ergens wel logisch, toch? Baat het niet dan schaadt het niet!

Bron: Flair.be, Grazia archief | Beeld: Adobe Stock