Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Op een rij: celebs die eigenlijk een andere naam hebben

Van Calvin Harris tot Meghan Markle: deze beroemdheden gebruiken niet hun officiële naam.

Cannes - FireBrand Screening

Celebs kennen we bij een bepaalde naam, en hoewel we er vaak vanuit gaan dat dit hun echte naam is, is dat lang niet altijd het geval. We zetten vijf celebs op een rijtje die eigenlijk een andere naam hebben.

Gigi Hadid

Bron: NL Beeld

De volledige naam van Gigi is eigenlijk Jelena Noura Hadid. Toch besloot mommy Yolanda Hadid een aantal jaar na haar geboorte haar de bijnaam Gigi te geven. De reden? Gigi's kleuterjuf had nogal moeite met het uitspreken van haar officiële naam...

Miley Cyrus

Bron: NL Beeld

Miley Cyrus' echte naam is eigenlijk Destiny Hope Cyrus. Miley Cyrus is een artiestennaam die is afgeleid van haar bijnaam 'Smiley', en nam ze aan toen ze de rol van Hannah Montana op zich nam.

Meghan Markle

Bron: NL Beeld

Wij weten niet beter dan dat de vrouw van prins Harry Meghan Markle heet, maar blijkbaar is Meghan haar tweede naam: haar volledige naam is namelijk Rachel Meghan Markle. Waarom ze ervoor koos om bij haar tweede naam genoemd te worden, is niet bekend.

Calvin Harris

Bron: NL Beeld

De enige man in dit rijtje: Calvin Harris is een bewust gekozen artiestennaam. De echte naam van deze knappe DJ is Adam Richard Wiles. Ook prima natuurlijk, maar we snappen zijn keuze wel: Calvin Harris klinkt net wat lekkerder!

Emma Stone

Bron: NL Beeld

Het verhaal achter de naamswijziging van Emma Stone is best bijzonder. Omdat haar echte naam Emily Stone al in het systeem stond van een acteervakbond waar ze zich wilde aanmelden, kon ze zich niet inschrijven. Haar naam wijzigen was dus de enige optie. Eerst ging ze voor Riley, maar omdat deze te weinig leek op haar eigen naam voelde ze zich nooit aangesproken als iemand haar riep. Uiteindelijk is het dus Emma geworden.

Bron: NSMBL | Beeld: NL Beeld

Showbizz
  • Gigi Hadid attends the "Firebrand (Le Jeu De La Reine)" red carpet during the 76th annual Cannes film festival at Palais des Festivals on May 21, 2023 in Cannes, France. Photo by Shootpix/ABACAPRESS.COM