Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze dieren van de celebs hebben een heerlijk luxeleven

Met deze viervoeters zouden we wel willen ruilen

Portrait of White kitten wearing glasses,pet fashion concept.White cat lying on bed.Beautiful light cat of the Scottish breed.

De katten van Taylor Swift zitten er warmpjes bij, wijlen Karl Lagerfeld regelde een privévliegtuig voor zijn kat Choupette en de corgi's van wijlen Queen Elizabeth hadden hun eigen butlers. We gunnen elke viervoeter een heerlijk leven, maar helaas is dat niet voor elk dier weggelegd. Purina werkt daarom samen met Stichting Dierenlot en praat je helemaal bij over zwerfdieren in de tweede Pet Talk.

Zwerfdieren

De viervoeters van de redactie ontbreekt het aan geen enkel comfort. Mandjes door het hele huis, het favoriete voer altijd op voorraad, en natuurlijk een hele hoop liefde en aandacht. Zo gaat het bij veruit het meerendeel van de ruim 27.000.000 huisdieren die we in Nederland hebben. Maar er zijn helaas ook een hoop beesten die het minder goed hebben. Vooral zwerfdieren hebben het zwaar.

In de tweede aflevering van de Pet Talks, gaat Purina in gesprek met Daniella van Gennep, Hoofd Dierenwelzijn bij Stichting Dierenlot. Zij vertelt uitgebreid over hoe zwerfdieren ontstaan, én legt uit wat we er zelf tegen kunnen doen.

https://www.youtube.com/watch?v=IPZ6384WxCY

Luxeleven

Zoals we al even noemden zorgen we natuurlijk goed voor onze pluizige vrienden, maar zelfs wij kunnen niet tippen aan deze drie viervoeters met een luxeleventje.

Karl en Choupette

Waarschijnlijk de meest beroemde kat ter wereld: Choupette, de kat van wijlen Karl Lagerfeld. Ze had twee dienstmeisjes, kreeg regelmatig een manicure, en at niet van een schaaltje op de grond – mais non! Gewoon bij Karl aan de peperdure designertafel, natuurlijk. Lagerfeld is dan misschien in 2019 overleden, zijn heilige Birmaan leeft nog altijd in weelde. Na zijn overlijden zou Choupette een luttele anderhalf miljoen dollar geërfd hebben. Gewoon, voor het dagelijks onderhoud, natuurlijk.

Taylor en Meredith, Olivia, en Benjamin

Baasje Taylor Swift leeft het leven van een rockster, en sleept haar katten geregeld mee op reis. Zo hoeft het Meredith Grey, Olivia Benson, en Benjamin Button aan aandacht niet te ontbreken – zélfs als Taylor on tour is.

Taylors katten zijn inmiddels door hun regelmatige verschijningen in de spotlights ook zélf celebrities geworden – en dat heeft haar kat Olivia zelfs een plekje opgeleverd in een lijst 'Rijkste huisdieren ter wereld'. Zo zou deze schattige Scottish Fold goed zijn voor een vermogen van zo'n 97 miljoen dollar. Daar kun je héél wat blikjes Felix voor kopen!

De corgi's van Queen Elizabeth

En natuurlijk: een koninklijk huisdier kan het ook aan niks ontbreken. Wijlen Queen Elizabeth was dól op haar corgi's, en heeft decennialang corgi's gehad die allemaal afstamden van haar eerste maatje: Susan.

Beeld: Brunopress

Al die generaties van de koddige viervoeters hebben door de jaren heen op de allerbeste zorg kunnen rekenen. Zo mocht Dr Roger Mugford het etensritueel van de hondjes meemaken. Hij omschreef later aan Town & Country Magazine: "Bij voedertijd had elke hond een individueel samengesteld menu, met een selectie homeopathische en kruidengeneesmiddelen. Hun voedsel werd geserveerd door een butler, in een eclectische collectie aan oude zilveren en porseleinen schaaltjes."

Tja...een heuse lakei betalen voor je eigen viervoeters zit er dan misschien niet in, maar je kunt met de tips van Purina en Stichting Dierenlot toch een hoop goeds betekenen voor zwerfdieren in Nederland. En zo'n happy beestje? Dat is natuurlijk onbetaalbaar.

Bron: Beau Monde, SCMP, Cosmopolitan, The Independent | Beeld: Adobe Stock