Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: met dit trucje vind je een verloren koffer (bijna) altijd terug

Dit hadden we eerder moeten weten!

De ultieme nachtmerrie wanneer je op vakantie gaat? Je koffer kwijtraken. Alles wat je zo zorgvuldig hebt ingepakt, ben je in één klap kwijt. Gelukkig is er een handig trucje waarmee je ervoor kan zorgen dat je een verloren koffer (bijna) altijd weer terugvindt.

Risico

Als je alleen met handbagage reist heb je er geen last van, maar met ruimbagage is er altijd een klein risico dat je koffer niet aankomt op de plaats van bestemming. In de meeste gevallen gaat het goed, maar je hoort weleens van die horrorverhalen dat mensen hun koffer bij de incheckbalie hebben ingeleverd, en daarna nooit meer terug hebben gezien. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Bluetooth locatie tracker

Tegenwoordig is er een handig trucje om te voorkomen dat je koffer zomaar van de radar verdwijnt. Er zijn namelijk bluetooth locatie trackers waarmee je de locatie van je koffer op je telefoon kunt volgen. Zo verlies je 'm dus nooit uit het oog.

Je koppelt het apparaatje aan je telefoon en stopt deze in je koffer. De locatie tracker zendt non-stop een signaal uit naar andere mobiele apparaten in de buurt, zonder dat de gebruikers daarvan dat doorhebben. Dit zorgt ervoor dat je op honderden kilometers afstand nog steeds kan zien waar en wanneer de tracker voor het laatst een signaal afgaf naar een ander apparaat. Super handig dat je zo kan zien waar je koffer ongeveer is, maar een vereiste hiervoor is dus wel dat de tracker in de buurt is van andere apparaten. Ligt je koffer ergens midden in de jungle, dan kán het dus zijn dat de tracker geen signaal meer afgeeft. Maar goed, daar gaan we niet vanuit...

Dat je met de bluetooth locatie tracker de locatie van je koffer dus kunt achterhalen, betekent natuurlijk niet dat je 'm meteen terug hebt. Maar je weet in ieder geval wel waar-ie is gebleven, zodat je stappen kunt ondernemen om 'm terug te halen.

Bron: Girlscene | Beeld: Gossip Girl