Ha: zo vaak dragen mensen hun sportkleding voor ze het wassen

Guilty!

Wie vaak naar de sportschool gaat, kan het vast beamen dat je daardoor veel vaker de was moet doen. Elke keer de was doen, is best veel werk. Daarom trekken we gerust die sportlegging een tweede keer aan. Herkenbaar? Je bent zeker niet de enige. Het blijkt dat een derde van de mensen hun kleding gerust nog een keer draagt na het sporten.

Gebrek aan tijd

Uit onderzoek van het yogamerk Scultmode blijkt dat 31 procent van de mensen hun sportkleding 2 tot 3 keer draagt voordat het in de wasmachine gaat. Elf procent van hen deelt dat ze hiervoor kiezen door gebrek aan tijd. Ook gaf een deel aan dat ze tijdens hun eerste workout niet veel hadden gezweet, waardoor het geen biggie vonden om hun kleding een tweede keer aan te doen.  

Ondergoed wassen

Zweet je wel veel of heb je een intense sportles gevolgd? Was je kleding dan altijd. Bacteriën broeien lekker in je sportkleding en de enige manier om daarvan af te komen is door je sportkleding te wassen.

Dacht je dat het niet wassen van sportkleding niet al te fris was? Uit ander onderzoek uitgevoerd door Banana Moon blijkt dat 25 procent van de mensen ondergoed twee dagen draagt voordat het in de wasmachine belandt. Oh, en dat is nog niet alles: zes procent van de vrouwen draagt haar beha gerust tien dagen.

Bron: Metro.co, Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws