Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

7 verrassende dingen waarvoor je Sudocrem kunt gebruiken

Vooral nummer 5 is handig om te weten.

Asia woman applying natural cream, Woman moisturizing her leg with cosmetic cream, Spa and Manicure concept.

Sudocrem staat bekend als een echte alleskunner. Deze crème kun je gebruiken om eczeem te verminderen, de jeuk van muggenbulten te verlichten of om schurende benen tegen te gaan. Wat je er verder allemaal mee kunt doen? We hebben het voor je op een rijtje gezet:

1. Tegen acne en puistjes

Sudocrem werkt ontstekingsremmend. De crème bevat namelijk zink. Een ingrediënt dat infecties en ontstekingen tegengaat en roodheid en huidirritatie vermindert. Smeer de zalf dan ook eens op je huid als je last hebt van puistjes en/of acne. Blijf dit herhalen tot de pukkeltjes zijn verdwenen. Let op: smeer de zalf niet op puistjes die je hebt uitgeknepen.

Sudocrem is o.a. te koop bij Kruidvat en Etos - €7,99 (250 gram)

2. Verwijder haarverf

Hoe voorzichtig je ook bent: als je thuis zelf je haar verft, komt er altijd een beetje verf op je huid. Smeer voor je je lokken in de verf zet wat Sudocrem op je oren en bij je haarlijn. Als er verf op de Sudocrem komt, kun je die naderhand heel makkelijk van je huid afvegen met een doekje. Easy does it. 

3. Verlicht jeuk psoriasis

Huidklachten als psoriasis kun je verminderen met wat Sudocrem. De zalf kan de pijnlijke huid kalmeren en bovendien de jeuk die bij psoriasis komt kijken verminderen. Dit komt wederom door het ingrediënt zink. "Sudocrem is een echte uitblinker als het gaat om het behandelen van een beschadigde huid", deelt Dr. Ushman Quershi, oprichter van Luxe Skin by Dr. Q met Glamour Magazine. "Het bevat zink en dat helpt tegen eczeem, psoriasis en bij huidherstel. De alcohol helpt om het huidoppervlak te desinfecteren en de lanoline helpt om je huid weer te hydrateren."

4. Wenkbrauwen epileren

Als je je wenkbrauwen epileert of waxt kun je naderhand last hebben van een rode, geïrriteerde huid. Dit kun je voorkomen door gelijk na het epileren of waxen wat Sudocrem rond je wenkbrauwen te smeren.

5. Voorkomt schurende benen

Als je met tropische temperaturen een rokje aanhebt, schuren je benen tegen elkaar tijdens het lopen. Dit resulteert regelmatig in rode uitslag op je dijen. Dit kun je voorkomen met – jawel – Sudocrem! Smeer een laagje van de zalf op je dijen voor je de deur uitgaat en je hebt geen last meer van die pijnlijke uitslag.

6. Tegen beschadigde huid

Voor elke lichte huidbeschadiging kun je Sudocrem gebruiken. Dit is dan ook de reden waarom Dr. Salome altijd Sudocrem meeneemt op vakantie. "Voor mij is het echt een musthave als ik op vakantie ga." Als je na het zonnebaden licht verband bent, helpt die alleskunner zink om je huid te kalmeren. Ook helpt het bij een geschaafde huid.

7. Gebarsten hielen

Last van gebarsten hielen? Smeer voor je naar bed gaat een dikke laag Sudocrem op je hielen. De crème verzacht je hielen, waardoor die dure pedicure niet meer nodig is. Let op: na één keer smeren, zijn je hielen niet meteen superzacht. Herhaal dit dus meerdere nachten.

Bron: Glamour, Dr. Jetske Ultee Women's Health Mag| Beeld: Adobe Stock