Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Enorme mijlpaal voor Duncan Laurence: ‘Kan het niet geloven’

'Ik moest mezelf even in de arm knijpen'

Duncan Laurene heeft met zijn songfestivalhit Arcade opnieuw een mijlpaal bereikt. Het nummer heeft namelijk de één miljard streams op Spotify gepasseerd. Op Instagram staat Duncan uitgebreid stil bij deze bijzondere gebeurtenis.

1 miljard streams

Een bijzonder moment voor Duncan Laurence. Zijn nummer Arcade, dat in 2019 uitkwam voor het Eurovisie Songfestival, heeft dinsdag namelijk de één miljard streams aangetikt op Spotify. Daarmee is de zanger officieel toegetreden tot de zogeheten Billions Club van de streamingsdienst. Het is een unieke prestatie voor een Nederlandse artiest. Alleen dj's Martin Garrix en Tiësto, die beide een wereldwijde aanhang hebben, gingen de zanger voor.

Te veel om te bevatten

Duncan kan het zelf nog maar amper geloven dat er zóveel mensen naar zijn nummer hebben geluisterd. "Ik moest mezelf even in de arm knijpen. Gewoon om te zien of ik de afgelopen jaren niet heb gedroomd. Maar nee, het is echt waar", schrijft hij op Instagram. "Vandaag bereikte Arcade officieel de 1 miljard streams op Spotify. 1 MILJARD... Ik heb geprobeerd me dit aantal voor te stellen. In de vorm van zandkorrels of sterren, en hoewel ik behoorlijk ver kwam, is het gewoon te veel om te bevatten", deelt de zanger. "Als ik me realiseer dat mensen op Arcade een miljard keer op play hebben gedrukt, begint mijn hoofd te tollen."

Recht uit het hart

De zanger vertelt dat hij het nummer recht uit het hart heeft geschreven, en dat hij daar dankbaar voor is. "Een lied van liefdesverdriet. Een lied van verlies. Het verlies van iemand van wie ik veel hield, die deze aarde veel eerder moest verlaten dan ze had moeten doen. Ik geloof dat ze voortleeft in de melodieën, de akkoorden en de teksten. En in die vorm reist ze nog steeds de wereld rond", deelt hij. "Arcade was het einde van een angstaanjagend lange tijd waarin ik niet wist hoe ik een aanzienlijk verlies onder woorden moest brengen. En het begin van alles wat ik vandaag ben." Gefeliciteerd met deze mijlpaal, Duncan!

Bron: Instagram @duncanlaurence, AD | Beeld: NL Beeld