Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fawry not Sawry over homohaat na Canal Parade: 'Ik schrok hier best wel van'

'Het is jouw tekortkoming en niet die van mij', vindt de presentator.

premiere ZOOP - De Reunie

Fawry not Sawry – wiens echte naam Farja Farvardin is – had zaterdag de tijd van zijn leven tijdens de Canal Parade. Helaas sloot hij de dag niet fijn af. Zo deelt de presentator op Instagram dat hij 's avonds te maken kreeg met homohaat.

Homohaat

"Ik was afgelopen zaterdagnacht na 00.00 uur nog even naar mijn favoriete kroeg gegaan aan het Rembrandtplein", begint Fawry zijn bericht in zijn Instagram Stories. "We stonden vijf minuten binnen toen ik boze ogen naar mij geslingerd kreeg." Fawry deelt dat hij gewoon aan het dansen was en dat iemand tegen hem begon te schreeuwen. "Een van mijn goede vrienden ging erop af om verhaal te halen. Blijkbaar riep degene die schreeuwde steeds dat alle homo's dood moeten..."

Fawry benadrukt dat hij gewoon aan het dansen was en zich vooral bezighield met zichzelf en zijn vrienden. "Uiteindelijk werd deze gozer eruit gegooid. Nadat ik langs hem liep om ook weg te gaan, riep hij nog: 'Ja, het is niet persoonlijk, maar je snapt het wel. Ik word gek van die... homo's."

Fawry vertelt dat deze reactie hem niet in de koude kleren ging zitten. "Ik schrok hier best wel van. Ik heb dit persoonlijk in jaren niet meer meegemaakt en dan op de dag van de Pride dit? Als ik hem lastigviel met mijn gedrag had ik het enigszins nog een klein beetje begrepen, maar dit was echt out of nowhere. Misschien is het nu wel duidelijk waarom we er nog lang niet zijn!!"

© fawrynotsawry

Geschrokken

"Ik hoef overigens geen medelijden hoor, want ik denk: het is jouw tekortkoming en niet die van mij. En ik denk dat hij gewoon uitwas op ruzie", deelt hij in zijn volgende story. "Ondanks dat was het (Pride Amsterdam, red.) echt fantastisch. Echt wauw."

"Maar als ik erover nadenk dat sommige mensen dit op dagelijkse of wekelijkse basis moeten meemaken... Maandelijks is al te veel. Ik maak dit soort dingen echt bijna nooit mee. Op Instagram word ik weleens uitgescholden, maar dat lees ik niet eens meer. Maar in het echte leven echt nooit. Ik vond het zo gek..."

Bron: Instagram @fawrynotsawry | Beeld: NL Beeld / Arjo Frank