Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

BN'ers vieren Pride tijdens Canal Parade in Amsterdam

In deze prachtige outfits vierden ze Pride.

Happy Pride! Tijdens Pride Amsterdam vieren we dat je mag zijn wie je wil zijn en mag houden van wie je wil houden. Een van de hoogtepunten tijdens Pride Amsterdam is de beroemde Canal Parade. Traditiegetrouw trok de optocht weer honderdduizenden bezoekers, waaronder een heleboel BN'ers. Kijk mee!

Canal Parade

In tegenstelling tot vorig jaar liet het zonnetje zich tijdens de 26ste editie van de Canal Parade maar weinig zien. Dat het veel regent mocht de pret echter niet drukken. Tachtig boten voeren vandaag door de grachten met tig dansende feestgangers! Elke boot zag er verschillend uit, maar iedere boot had dezelfde boodschap: You Are Included!

RTL

Ook RTL voer dit jaar mee met de feestelijke parade. Op boot 59 stonden ontzettend veel BN'ers die er prachtig uitzagen. Zo voeren onder meer Loiza Lamers, Ellie Lust, Gerard Joling, Famke Louise, Denzel Slager, Eloise van Oranje, Robbert Rodenburg, Kimberly Bosman, Florine Hofstee, Leslie Keijzer, Envy Peru, Chris Berendse, Marvin en Ferdi Pool, Monica Geuze, Kaj Gorgels, Holly Mae Brood en Soy Kroon mee.

In de Instagram Stories van RTL is te zien dat iedereen enorm geniet. Ook deelt Loiza Lamers nog een belangrijke boodschap: "Geniet van je Pride, en one thing: let love rule!"

Caroline Tensen Chris Berendse Denzel Slager en Famke Louise Ellie Lust Eloise van Oranje en Linda Hakeboom Eloise van Oranje en Robbert Rodenburg Kimberly Bosman, Leslie Keizer en Florine Hofstee Kaj Gorgels en Monica Geuze John Williams Hugo Kennis en Mark Gerard Joling Fred van Leer Farja Farvardin (aka Fawry not Sawry) en Michella Kox Envy Peru Leco van Zadelhoff Loiza Lamers en partner Jelle Ferdi en Marvin Pool

Fajah Lourens

Ook Fajah Lourens geniet van Pride. Wat ziet ze er prachtig uit!

Hella Huizinga

Real Housewife of Amsterdam Hella Huizinga proost aan de kade op Pride 2023!

Conchita Wurst

Conchita Wurst maakte er op de boot van Booking.com een groot feest van!

Splinter Chabot

Splinter Chabot had de eer om maar liefst vier uur lang live op NPO 1 de Canal Parade te presenteren. Ook staat hij op Instagram stil bij waarom Pride zo belangrijk is. "In bijna zeventig landen staan er nog straffen op homoseksualiteit", deelt hij. "We gaan net zolang door totdat iedereen altijd en overal hand in hand mag lopen en zichtbaar zichzelf kan zijn." Hear, hear!

Miss Nederland 2023 Rikkie Kollé

In gesprek met Grazia vertelde Rikkie Kollé dat ze ontzettend uitkeek naar Pride Amsterdam. "Het is een week vol positiviteit en de hele regenboog community is aanwezig. Het is een week vol samenkomst van euforie en gezelligheid. Ik haal daar heel veel voldoening en energie uit." Rikkie liet weten dat ze vooral veel zin had in de Canal Parade. Inmiddels is het zover, en we moeten zeggen: ze straalt!

Pride nog hartstikke nodig

Van dinsdag 1 augustus tot zondag 6 augustus vieren we tijdens Pride Amsterdam dat je kunt zijn wie je wil zijn en mag houden van wie je wil houden. Ook is het de uitgelezen kans om je te verdiepen waarom Queer & Pride bestaat, en vooral waarom het zo belangrijk is. "We zijn er nog lang niet qua inclusieve samenleving", liet Rikkie weten. "Dat zie je ook maar weer na wat er met Envy Pery is gebeurd. Dat is zo erg. Zulke dingen gebeuren te vaak en mogen helemaal niet gebeuren. Dat laat zien dat we er als samenleving nog lang niet zijn. We hebben Pride nog steeds nodig."

Beeld: RTL (Tom Cornelissen)