Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha! Dit zijn de beste tips voor het aanbrengen van zelfbruiner

Von Herp legt stap voor stap uit wat je moet doen.

Een natuurlijk kleurtje met een knappe gezonde glow? Dat willen we allemaal. Enter de zelfbruiner! Jules Von Hep, celebrity tanner en eigenaar van Isle of Paradise, onthult zijn beste tan tips.

Isle of Paradise

Tanning drops, lotions, sprays en mousses: ze kunnen allemaal zorgen voor een gezonde, natuurlijke glow. Mits je ze op de goede manier gebruikt natuurlijk, maar hoe doe je dat? En wat moet je vooral níet doen? Daar weet Jules Von Hep alles van. Vijftien jaar lang sprayde de Britse tanningexpert celebs en fotomodellen als Kate Moss en werkte hij mee aan fotoshoots, catwalks en grote fashion- en beautycampagnes. Von Hep is voorstander van een natuurlijke sunkissed look die past bij je eigen teint. Daarom ontwikkelde hij in 2019 de populaire Isle of Paradaise-tanningproducten met kleurcorrigerende werkstoffen als basis, zodat 'iedereen eruit kan zien alsof hij zijn beste vakantie ooit heeft gehad'.

How to selftan

Volgens hem is het key om te beginnen met het preppen van je lichaam. Von Hep: “Maak je lichaam schoon: was je deo weg en reinig je gezicht. Scheer je benen 24 uur van tevoren, scrub je lijf en smeer droge plekjes, als handen, ellebogen en voeten, van tevoren in met een bodycrème. Op die manier creëer je een gladde huid waarop je het tanning product egaal kunt aanbrengen.” Oké, klinkt logisch.

Maar hoe zorg je ervoor – zeker als je niet zo vaak selftanningproducten gebruikt – dat je geen vlekken of zebrastrepen krijgt? Von Hep: “Met ‘stroking’ kun je dit voorkomen. Breng een selftanningproduct, zoals een mousse of spray voor je lichaam altijd aan met een handschoen en maak lange halen in de lengte. Maak nooit cirkelvormige bewegingen. De druk is dan anders waardoor je sneller vlekken of strepen krijgt." Nog een tip: begin altijd bij je enkels – niet je voeten – en werk omhoog.

Laatste stappen

Gebruik daarna een grote ronde kabuki-kwast voor je gezicht, ellebogen, voeten en handen om het product te blenden voor een natuurlijke look. Kies voor je gezicht sowieso voor een ander product. Ik ben dol op mijn Self Tanning Drops die je met je eigen favo dagcrème kunt mixen. Drie druppels door je crème en je krijgt een gorgeous glow. Heb je blond haar? Breng dan van tevoren wat dagcrème aan bij je wenkbrauwen en haargrens. Zo voorkom je dat je je wenkbrauwen en haarlijn per ongeluk meekleurt. O, nog een must: vergeet je oren en nek niet.”

Benieuwd wat de meestgemaakte zelfbruinerfouten zijn? Je leest het in de nieuwe Grazia!

Bron: Grazia | Beeld: Barbie