Aha! Zo haal je zelfbruiner dus van je handen af

Deze trucjes helpen je sowieso af van vlekkerige handen.

De zon schijnt, dus de rokjes en jurken worden weer uit de kast getrokken. Met een beetje zelfbruiner bespaar jij jezelf een bezoekje aan de zonnebank, maar heb je wel meteen een bruin kleurtje. Hoe fijn een self tan ook is, je zult vast herkennen dat je handen er áltijd onder zitten. Gelukkig zijn er oplossingen voor deze struggle.

Handschoenen

Heel fijn, die bruine benen na het insmeren met zelfbruiner, maar die vlekken op je handen zijn natuurlijk minder. Gelukkig kun je ze met een makkelijk trucje weer schoonmaken.

De beste manier om veel te bruine handen te voorkomen is het aantrekken van handschoenen. De handschoenen voorkomen oranje handen, maar brengt de zelfbruiner ook mooier aan. Mocht je dit nou toevallig niet in huis hebben, dan zijn er nog andere trucjes.

Weken

Laat je handen vijftien minuten in warm water weken. Voeg een beetje badolie toe zodat het een hydraterend mengsel wordt. Door de olie voorkom je dat het zelfbruiner gaat intrekken. Dep vervolgens met een vochtige handdoek op de vlekken die je weg wil hebben. Maak cirkelvormige bewegingen en je handen zijn weer schoon.

Ook bestaan er speciale zelfbruiner removers en deze zijn er niet voor niets. Ze bevatten vaak exfoliërende ingrediënten. Daardoor kan de zelfbruiner makkelijk worden vervaagd.

Last but not least: als het zelfs niet lukt om met een self tan remover vlekken te verwijderen, is ontharingscrème nog altijd een oplossing.

Bron: Beautify | Beeld: Friends

Laatste nieuws