Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heb jij de populaire Netflix-docu ‘The Lucie Blackman Story’ al gezien?

Dat wordt bingen!

Inmiddels zijn er door de jaren heen talloze true crime-docu's aan het Netflix-bestand toegevoegd. Zo hebben we bijvoorbeeld massaal Don’t F*ck With Cats, Jeffrey Dahmer en Making a Murderer gebingedEnne, we kunnen daar nu een nieuwe naam aan toevoegen, want The Lucie Blackman Story is dé documentaire die je gezien moet hebben.

Let op: dit artikel bevat mogelijk spoilers van The Lucie Blackman Story.

The Lucie Blackman Story

In de documentaire volgen we de zaak van Lucie Blackman, die in 2000 vermist raakte in Tokio. De dame in kwestie besloot in dat jaar een tussenjaar te nemen en samen met haar jeugdvriendin Louise Phillips naar Tokio te verhuizen. Echter, was die pret maar van korte duur. Lucie verdween na drie weken in Tokio namelijk als sneeuw voor de zon. Vanaf die dag veranderde de levens van haar dierbaren in een race tegen de klok om haar weer te vinden. Ook werd er een internationale opsporingsactie opgezet om Lucie weer terug te vinden. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder dan de trailer.

De vermissing

Lucie vertrok in 2000 naar Japan met een toeristenvisum voor 90 dagen. Dit visum gaf haar de mogelijkheid om in Japan aan het werk te gaan. Toch besloot ze geen 'serieuze' baan te zoeken, maar belandde ze in club Casablanca om zo haar schulden te kunnen aflossen.

Echter, was deze baan niet 'zomaar' een baan. Zo moest Lucie elke maand een paar dohans (betaalde dates) hebben met klanten. Op 1 juli had haar date Lucie een berichtje gestuurd dat de date 'erg leuk' was. Daarna stuurde ze ook een bericht naar haar militaire vriendje, die aan boord was van de USS Kitty Hawk die in Yokosuka lag. In dit berichtje beloofde ze hem de volgende dag op te komen zoeken, maar dat was de allerlaatste keer dat iemand iets van Lucie heeft gehoord.

Bron: NSMBL | Beeld: Videostill The Lucie Blackman Story