Fan van true crime documentaires? Dan wil je deze nieuwe docu zien

Voegen we toe aan onze kijklijst!

Documentaires als Don’t F*ck With Cats en Making a Murderer worden massaal bekeken. Netflix komt nu met een nieuwe true crime documentaire over een waargebeurd creepy verhaal. We hebben het over Gladbeck: The Hostage Crisis.

Het verhaal

Gladbeck: The Hostage Crisis staat sinds dit weekend op Netflix en valt meteen goed in de smaak bij fans van spannende documentaires. De docu gaat over een verschrikkelijke gijzeling die in 1988 in Gladbeck in West-Duitsland plaatsvond.

Het waren Hans-Jürgen Rösner en Dieter Degowski die in 1988 een bank beroofden. Ze gijzelden daarbij meerdere mensen, wat leidde tot een bloedstollend spektakel. De criminelen wisten de politie voor meer dan 54 uur op afstand te houden. Ondertussen onderhandelden ze over duidelijke eisen, namelijk: 300.000 mark als losgeld, de sleutel van de bankkluis en een BMW 7535i als vluchtauto. Goed, hieronder kun je de trailer kijken.

Veel lof

Op Twitter wordt al vol lof gereageerd op de spannende docu. Zo raden meerdere kijkers anderen aan om de documentaire te gaan kijken. “Als je op zoek bent naar iets nieuws om te kijken op @netflix, “Gladbeck: The Hostage Crisis” is een spannende docu die je volledig zal verbazen!! Een van de gekste dingen die ik ooit heb gezien. Zet het op je lijst!”, aldus een kijker.

De gijzeling

De ‘echte’ Gladbeck-gijzeling staat bij velen nog in het geheugen gegrift. Degowski en Rösner reisden twee dagen lang in een gekaapte lijnbus door Duitsland en Nederland met gijzelaars en al. Drie mensen kwamen om het leven, waaronder een gijzelaar, een politieman en een willekeurig persoon die tijdens de politie-aanhouding simpelweg op de verkeerde plek was. 

Bron: NSMBL, Wikipedia | Beeld: Netflix, YouTube

Laatste nieuws