Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Good to know: zo voorkom je mascara onder je ogen

Aha!

Kom jij er aan het einde van de dag ook altijd achter dat er ineens allemaal mascara onder je ogen zit? Pff, annoying! Wat je er ook aan probeert te doen, het gebeurt telkens weer. Maarre, hoe komt die mascara daar eigenlijk te zitten en wat kun je ertegen doen zodat het niet meer gebeurt?

Skincare

Allereerst hebben de producten die je vóór je mascara opsmeert een grote invloed op uitgelopen mascara aan het einde van de dag. Enne, dat begint al met je skincare. Wait, what? Door je dagelijkse crème op te smeren creëer je namelijk een perfecte, gladde basis voor je mascara om uit te lopen. Maar dat is nog niet alles, want als je huid opwarmt en je wimpers je huid aanraken, wordt het nóg erger.

Primer

Elke beautygoeroe weet dat een primer opsmeren voordat je aan je make-up begint een echte must is. Toch hebben velen onder ons niet altijd zin om deze extra stap uit te voeren. Maarre, sla deze stap zeker niet over! Een primer opsmeren voor je begint aan je make-up routine kan ervoor zorgen dat je make-up minder snel uitloopt – en ja, dus ook je mascara.

Ooghoeken

Ook maken we allemaal weleens mee dat de mascara in onze ooghoeken gaat zitten. Erg vervelend natuurlijk, maar hoe komt het daar eigenlijk? Eigenlijk is dat heel simpel uit te leggen. In je ooghoeken ontstaat namelijk zogeheten 'slaap' die ontstaan uit je traanfilm – het vochtige laagje op je ogen die voorkomt dat je ogen uitdrogen. Eigenlijk houdt je traanfilm je ogen dus schoon, dus ja: deze ruimen dus ook de stukjes mascara die in je ogen komen op. Aha!

Bron: Beautify | Beeld: Clueless