Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo kom je na een break-up sneller over je ex heen

Vooral nummer 4 is belangrijk.

We weten allemaal dat break ups nooit leuk zijn. Hetzelfde geldt voor het verwerken ervan. Als je in een relatie zat waar je letterlijk lief en leed deelde met je partner die nu ineens niet meer in je leven is, dan kan dat knap lastig zijn. Maar gelukkig zijn er een aantal manieren om sneller over je ex heen te komen. Let's check it out.

Geen contact

Het beste medicijn voor een break up is om geen contact meer te hebben met je ex, hoe moeilijk dat ook is. Ontvolg je ex-partner dus op social media en blokkeer hem of haar tijdelijk. Zo word je niet meer geconfronteerd met de dingen die diegene doet. En wellicht helpt het ook, omdat de stap groter wordt om je ex te berichten. Naar verloop van tijd merk je ook dat je minder behoefte hebt om contact te hebben met je ex.

Neem je tijd

Denk nou niet meteen dat nu je weer single bent, je overal afleiding moet gaan zoeken. Oké, een beetje afleiding kan zeker geen kwaad als je door een break up gaat, maar luister ook naar je eigen lichaam en gevoel. Heb jij dus even geen zin om iets te doen, maar denk je dat je alsmaar afleiding moet hebben om niet aan je ex te denken? Take your time! Niemand komt binnen een week over zijn of haar ex heen. En dat is helemaal oké.

Laat je emoties los

Ben je verdrietig, maar wil je niet laten merken dat je je eigenlijk helemaal bagger voelt? Let it go! Het is volkomen normaal om je verdrietig te voelen wanneer je door een break up gaat. Laat al je emoties gaan en deel je frustraties met de mensen die dichtbij je staan. We verzekeren je: je gaat je een stuk opgeluchter voelen.

Me-time

Oké, we snappen dat je niet meteen weer wil gaan daten nadat je relatie is gestrand, maar wie zegt dat je jezelf niet mee kan en mag nemen op een date? Een beetje me-time is helemaal niet verkeerd. Zo leer je jezelf weer kennen op een niveau die je wellicht al een hele lange tijd niet meer hebt ervaren, en dat kan alleen maar goed uitpakken. Dus ga erop uit en neem jezelf mee op een date. You go!

Bron: Vriendin | Beeld: Gossip Girl