Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia's Q&A met de cast van The Summer I Turned Pretty

Grazia sprak de cast over het nieuwe seizoen.

The Summer I Turned Pretty Season 2 - First Look

Op 14 juli is het zover en kunnen we eindelijk kijken naar het langverwachte tweede seizoen van The Summer I Turned Pretty op Amazon Prime Video. Grazia kreeg de eer om de cast van de serie te spreken en vroeg de acteurs het hemd van het lijf.

De serie

The Summer I Turned Pretty is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Jenny Han (Ja, ook de schrijfster van To All The Boys I’ve Loved Before). De serie gaat over Belly (Lola Tung) die elke zomer met haar familie op bezoek gaat bij de beste vriendin van haar moeder. De twee zoons van die vriendin zagen Belly altijd als slechts een kind, maar dat is sinds deze zomer wel anders. Hierdoor ontstaat er een soort van awkward driehoeksverhouding tussen de twee jongens (Jeremiah en Conrad) en Belly.

In het tweede seizoen is er een hoop veranderd voor Belly en haar familie en gaan we zien hoe het verder gaat tussen Belly en haar liefde voor de twee broers. Wij spraken Belly (Lola Tung), Jeremiah (Gavin Casalegno) en Conrad (Christopher Briney).

Q&A

Christopher, zie jij iets van jezelf terug in je personage? 

"Eigenlijk wel, ik zie veel van mezelf in Conrad. Naarmate hij opgroeit en het verhaal zich ontwikkelt, zie ik steeds meer van mezelf terug. Zodra Conrad ouder wordt en hij de wereld, het leven, mislukkingen en succes ervaart, lijkt het alsof hij iedere dag een stukje dichterbij mijzelf komt", zegt Chris. "Het is leuk om dit seizoen weer nieuwe dingen te van mezelf te herkennen, waaraan Conrad vorig seizoen misschien nog niet aan voldeed. Hij begint steeds meer op me te lijken."

Lola Tung (Belly), Gavin Casalegno (Jeremiah)

Gavin, als je een ander personage in de serie had kunnen spelen, wie zou je dan hebben gekozen? En waarom? "Oh man, dat is een goeie", antwoordt hij. "Ik zou dan voor Steven gaan. De groei die Steven doormaakt is zo leuk en zijn relatie met alle andere personages is ook heel goed. Zelfs een van de gesprekken die hij met mij had over Belly was heel volwassen. Ik denk dat zijn personage echt leuk zou zijn om in te duiken, helemaal als het gaat om de mentale en emotionele kant", aldus Gavin.

Lola, welke scène was het leukst om te filmen en welke het meest uitdagend?

"Dit seizoen zijn er veel leuke scènes thuis tussen mij en Steven of met onze familie die je in het eerste seizoen minder te zien kreeg. Zo ga je Belly en Steven zien tijdens het schooljaar, als ze dus even niet op Cousins Beach zijn. Dat was echt leuk om te filmen", zegt Lola. "Er waren ook zeker wat emotionelere scènes waarbij ik veel druk op mezelf legde, omdat dit iconische momenten in het boek zijn. Die waren in het begin een beetje ontmoedigend, maar ik heb ze toch met plezier gefilmd en ik hoop dat de mensen er met plezier naar kijken", aldus de actrice. Dat gaan we zeker doen!

Beeld: Amazone Prime Video