Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Colleen Hoover reageert op kritiek over It Ends With Us-verfilming

Colleen schept duidelijkheid.

Blake Lively is Spotted on the Set of a New Film in Jersey City, New Jersey.

We wachten met smart op de verfilming van het populaire boek It Ends With Us. Ondertussen kunnen we – met name op TikTok – alvast meekijken bij de opnames van de verfilming. Echter, de eerste beelden van de film zorgen ervoor dat fans veel kritiek hebben op de personages en de locaties. Colleen Hoover, de schrijfster, heeft nu gereageerd op die kritiek.

Het boek

Begin dit jaar werd bekend dat It Ends With Us, het populaire boek van Colleen Hoover, wordt verfilmdIt Ends With Us gaat over Lily, die het in haar jeugd niet altijd makkelijk heeft gehad. Ze komt uit een klein plaatsje, waar ze samen met haar ouders woonde. Na haar studie verhuisde ze naar Boston en begon ze daar haar eigen bedrijf. Op een onverwachtse avond ontmoette ze neurochirurg Ryle Kincaid, voor wie ze als een blok viel. Ryle is assertief, koppig, misschien zelfs een beetje arrogant. Hij is ook gevoelig, briljant en heeft een zwak voor Lily, maar Ryles complete afkeer van relaties is verontrustend. Tegelijkertijd duikt ook Lily’s jeugdliefde Atlas Corrigan ineens op. Door Atlas begint Lily aan alles wat ze met Ryle heeft opgebouwd te twijfelen, al helemaal omdat Ryle iets doet wat Lily nooit hoopte mee te maken.

Kritiek op verfilming

Niemand minder dan Blake Lively zal de rol van Lily gaan vertolken. Op TikTok zijn al talloze beelden verschenen van Blake – in outfits van haar personage – en de reacties zijn niet mals. Zo vinden fans de outfits 'verschrikkelijk', 'niet passen bij Lily' en ziet 'Blake er veel ouder uit dan Lily'. Volgens schrijfster Colleen Hoover is dit niet de fout van Blake, maar van haarzelf. Colleen zegt nu namelijk dat ze een fout heeft gemaakt bij het schrijven van het boek.

"Toen ik It Ends With Us schreef was het 'nieuwvolwassen' genre erg populair. Ik stond onder contract om te schrijven over personages die in hun collegejaren zaten, [en dus] maakte ik Lily erg jong. Wat ik niet wist, is dat neurochirurgen vaak enorm lang naar school blijven gaan. Er bestaat geen neurochirurg die nog maar in de 20 is. Toen ik aan de film begon, zei ik dat we de personages ouder moesten maken, omdat ik een fout had begaan." Met de verfilming hoopt Colleen deze fout recht te zetten. Vandaar dat Lily er ook 'ouder' uit ziet. Aha!

Bron: Film Vandaag | Beeld: NL Beeld

Showbizz