Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

No Hard Feelings draait nu in de bioscoop!

Ein-de-lijk, een filmkomedie met Jennifer Lawrence!

We hebben er even op moeten wachten, maar de filmkomedie No Hard Feelings draait eindelijk in de bioscoop. Wij zetten vijf redenen op een rijtje waarom je deze film niet mag missen.

1. Hilarisch script

Voor haar rol in No Hard Feelings kruipt Jennifer Lawrence in de huid van Maddie, een Uber-chauffeur met geldproblemen. Als Maddie een advertentie ziet van ouders die iemand zoeken om hun introverte zoon van negentien te daten, denkt ze dé oplossing te hebben voor haar problemen. Toen regisseur Gene Stupnitsky over zijn nieuwe filmidee vertelde, kwam Jen niet meer bij. De film is namelijk gebaseerd op een echte advertentie.

“Ik ging helemaal stuk toen Gene de advertentie aan me voorlas. Een paar jaar later gaf hij me het grappigste script dat ik ooit heb gelezen.” Gene: “Het moment dat ik de advertentie op Craigslist zag, vroeg ik mezelf af: welke vrouw zou hierop reageren? En ik wist meteen: dit is de perfecte rol voor Jennifer!”

2. Jen is back

Het werd tijd dat we Jennifer weer eens op het grote scherm zien. Dit is de eerste film die de Oscar-winnares volledig maakte sinds ze moeder is van zoontje Cy. Vorig jaar was ze al wel te zien in dramafilm Causeway, maar die filmde ze tijdens haar zwangerschap.

3. Komedie goals

Je hoeft maar naar Jens hilarische interviews te kijken en je weet: deze meid heeft humor. Of zoals bestie Amy Schumer zegt: “Ze heeft een geweldig, donker gevoel voor humor en begrijpt het ritme van een goede grap.” Hoogtijd dus dat Jennifer een geheel komische rol zou krijgen.

4. Match made in heaven

Regisseur Gene Stupnitsky is een van Jens beste vrienden. Ze kon dus compleet zichzelf zijn op de set. “Het script was zo goed dat we amper hoefden te improviseren, al was daar wel ruimte voor.” Gene was grappig genoeg ook degene die Jennifer koppelde aan haar man Cooke Maroney, de galeriehouder in New York die haar tijdens hun eerste ontmoeting kunst liet zien.

 5. Ook producer

Jennifer speelt niet alleen de hoofdrol, ze is ook een van de producers van No Hard Feelings. Sinds 2018 heeft ze haar eigen productiemaatschappij Excellent Cadaver. De naam refereert naar de Siciliaanse maffiaterm voor een hit job: “Elke keer als ik een film maak, maak ik van mezelf dus een doelwit”, grapte Jen. Een van haar doelen is gelijke betalingen voor vrouwen en mannen in Hollywood. Eerder zei ze hierover:

“Het maakt niet uit hoeveel rollen ik speel, ik krijg nog steeds niet zoveel betaald als een man, omdat ik een vagina heb.” Jens oplossing: zelf films maken!

Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: No Hard Feelings