Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nooit meer een gebroken hart? Gebruik de 353-regel

Bye bye, liefdesverdriet!

Sommige mensen hebben geluk en vinden meteen de ware. Bij anderen duurt het iets langer voordat Cupido raak schiet. De kans is dus groot dat je al een aantal mislukte relaties, vreselijke dates en een gebroken hart achter de rug hebt. Hoe mooi de liefde ook kan zijn, het is niet altijd even leuk. Maar wist je dat er een manier is om een gebroken hart te voorkomen? Maak kennis met de 353-regel!

353-regel

Of je nu een maand, een jaar of tien jaar samen was met je ex, een gebroken hart is nooit leuk. Misschien dacht je dat je dat niet kunt voorkomen. Well, think again! De 353-regel schijnt je namelijk te behoeden voor een heartbreak. Elke cijfers heeft een regel, die hier samen voor zorgen. Wij leggen ze uit.

3 - Dates afzeggen. De eerste 'drie' staat voor de hoeveelheid dates die jouw crush mag afzeggen. Ben je al een tijdje met iemand aan het kletsen en proberen jullie een date te plannen, maar zegt hij of zij steeds af? Als je date al meer dan drie afspraakjes heeft afgezegd, is het tijd om door te gaan. Je wilt immers iemand die volledig voor jou gaat, toch?

5 - Aantal dates. De 'vijf' staat voor het aantal dates dat je moet hebben gehad voordat je je gevoel toelaat. Makkelijker gezegd dan gedaan misschien. Want als je tegenover the one zit is het wellicht al vanaf het eerste moment vuurwerk tussen jullie. Toch is het goed om dit in je achterhoofd te houden. Je moet elkaar namelijk eerst goed leren kennen. En je weet wat ze zeggen: liefde maakt blind. Voorkom dus een blinde vlek en leer elkaar goed kennen tijdens de eerste vijf dates.

3 - Maanden daten. Tot slot de laatste 'drie'. Deze staat voor het aantal maanden dat jullie minimaal moeten daten. Over de vijf dates uit de vorige regel, kun je het beste drie maanden doen volgens de 353-regel. Zo zien jullie elkaar niet té vaak in een korte tijd waardoor jullie niet te gehecht raken aan elkaar. Stap voor stap is de beste basis voor een geweldige relatie.

De praktijk

Klinkt makkelijk, toch? Hoe simpel bovenstaande theorie ook klinkt, in de praktijk is het vaak moeilijker om uit te voeren dan je denkt. Als je iemand leuk vindt, wil je er immers volledig voor gaan en al je tijd aan die persoon besteden. Toch is het goed om niet meteen head over heels in een nieuwe romance te duiken. Houd de 353-regel eventueel als richtlijn aan en leer je crush rustig beter kennen. Wellicht voorkom je dan een gebroken hart en ben je jezelf enorm dankbaar. Good luck! 

Bron: Girlscene | Beeld: Ginny & Georgia (Netflix)