Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Waarom we obsessed zijn door The Night Agent-acteur Gabriel Basso

'Ik wilde eigenlijk helemaal geen acteur worden, maar profvoetballer'

Sinds The Night Agent op Netflix verscheen, zijn we obsessed door acteur Gabriel Basso, die Peter Sutherland speelt. Wie is deze hotte FBI-agent?

Van voetballer naar acteur

De 28-jarige Gabriel Basso begon zijn carrière als kindster; hij was als tiener onder andere te zien in de serie The Big C en de film Super 8. “Ik wilde eigenlijk helemaal geen acteur worden, maar profvoetballer – eigenlijk nog steeds, ik droom ervan om het WK te spelen”, zei hij in een interview. “Maar The Big C kwam op mijn pad (een dramaserie over een moeder die kanker krijgt, red.) en kanker heeft mijn familie heel erg geraakt, dus ik kon hier geen ‘nee’ tegen zeggen.”

Toegetakeld

The Night Agent is zijn eerste grote hoofdrol in een serie, en daarvoor heeft hij ’t zichzelf zeker niet makkelijk gemaakt. Gabriel wilde namelijk dat zijn personage flink zou worden toegetakeld om de rol zo realistisch mogelijk over te laten komen. Daarom zie je Peter Sutherland gedurende de tien afleveringen met flink wat bloederige wonden rondrennen. Het maakt zijn populariteit er niet minder om, want Gabriel belandde in alle hot-lijsten en inmiddels heeft Netflix ook een tweede seizoen van de hitserie aangekondigd.

Tekeningen

Acteren is niet Gabriels enige grote passie: hij is ook gek op muziek maken (“Ik speel al jaren viool en drum ook heel veel”) én op tekenen. “Ik ben een artiest. Als acteren niks meer wordt, ga ik waarschijnlijk iets met graphic design doen. Zijn tekeningen deelt hij op zijn account @son.sonofnone, en hij verklapte dat acteur Keanu Reeves, met wie hij in The Whole Truth speelde, werken van hem in zijn huis heeft hangen. “Mijn kunst siert officieel de hallen van een legende. Veel liefde voor deze man die me vertrouwt met een pen”, schreef hij vorig jaar op zijn Instagram.

Dochter

Nog iets wat weinig mensen weten over Gabriel Basso: hij is al vader van een dochter, die in 2020 werd geboren. “Zij is het allerbelangrijkste in mijn leven.” Hoe het meisje heet en wie de moeder is, houdt de acteur geheim. Hij zegt namelijk zeer gesteld te zijn op een privéleven buiten de spotlights. Geruchten gaan dat hij niet meer met de moeder van zijn kind samen is, net als dat hij zou daten met Luciane Buchanan, zijn tegenspeelster in The Night Agent. Maar volgens de acteur zijn zij ‘alleen maar goede vrienden’. Vrienden met een geweldige chemie... en hopelijk gaan we daar nog veel meer van zien in seizoen 2, dat in 2024 verschijnt.

Tekst: Jill Waas | Beeld: NL Beeld