Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Echte Gooische Moeder Leslie open over traumatische ervaring

'Dat beeld gaat echt nooit meer uit mijn hoofd'

In de nieuwste aflevering van Echte Gooische Moeders is Leslie Keijzer openhartig over haar grootste angst: vliegen. In het verleden heeft ze traumatische ervaringen gehad, waardoor ze nu enorme vliegangst heeft. Ze gaat daarom naar een therapeut, om haar angsten onder ogen te komen en ze te overwinnen.

Vliegangst

Voor de afspraak met therapeut Ad is Leslie zó zenuwachtig, dat ze bijna moet overgeven. Hij probeert haar middels verschillende oefeningen van de vliegangst af te helpen. Enne, dat is volgens lover Govinda aka Goof hoognodig. "We hebben een keer een poging gedaan om te vliegen. Toen kwamen we tot de slurf", vertelt hij. "De koffers moesten uit het vliegtuig en we hebben naar Spanje moeten rijden met de auto."

Traumatische ervaring

De vliegangst is bij Leslie ontstaan door twee nare ervaringen in haar jeugd. Het eerste incident vond plaats toen ze nog maar acht jaar oud was en met haar moeder in het vliegtuig zat. "Mama kreeg een paniekaanval, waarna zij aan het zuurstof moest", blikt de Echte Gooische Moeder terug. "Dat beeld gaat echt nooit meer uit mijn hoofd." Tijdens het tweede incident vloog ze met haar vader en diens toenmalige vriendin. Als het drietal ruzie krijgt, voelt Leslie zich gevangen in het vliegtuig. "Ik wilde niet met haar op vakantie, ik was boos, denk ik. Ik wilde het vliegtuig uit, maar dat kon natuurlijk niet."

Therapie

"In mijn hoofd ben ik altijd de enige met deze problemen. Iedereen vliegt uit naar Afrika en Azië, maar ik zit hier in Friesland", vertelt Leslie eerlijk over haar gevoelens tijdens de therapiesessie. Ad brengt haar vervolgens terug naar de traumatische ervaringen. En dat werkt, want als ze nu terugdenkt aan de ruzie met haar vader en zijn vriendin kijkt ze er heel anders naar en wil ze juist wel in het vliegtuig blijven. "Wat gek eigenlijk, als ik eruit zou gaan, ga ik juist dood. Ik moet erin blijven."

Goof weet dan ook niet wat hij meemaakt als hij zijn vriendin weer ophaalt. "Ik heb oprecht het idee dat ik nu zou durven vliegen", stelt Leslie. "We moeten gaan genieten van de wereld en van elkaar als gezin." En als Goof voorstelt om de koffers te pakken en naar Spanje te vliegen, zegt ze: "Ik denk dat ik het zou durven." Hoe stoer!

Bron: Echte Gooische Moeders, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld