Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Chantal Janzen hield samengesteld gezin ‘bewust op afstand’

In het begin trok de presentatrice zich altijd terug als haar bonuskinderen op bezoek kwamen.

Persdag Blow Up

Chantal Janzen en hubby Marco Geeratz vormen samen met hun kinderen een groot samengesteld gezin. En hoewel ze nu one big happy family zijn, was het in het begin vooral wennen. Dat vertelt de presentatrice in de podcast V4der van Pepijn Lanen. Als haar bonuskinderen vroeger op bezoek kwamen zonderde Chantal zich zelfs af, "omdat ik er niet tussen wil zitten."

Groot gezin

Chantal is al jaren happy together met Marco en in 2014 stapten ze in het huwelijksbootje. Samen kregen ze twee zoons, James en Bobby. Marco had ook al drie kinderen uit zijn eerdere relatie, dochters Esmée en Isaa en zoon Zion. Met zijn zevenen vormen ze nu een groot gezin, en ze kunnen het allemaal goed met elkaar vinden. In het begin was dat echter wel anders, zo vertelt Chantal in de podcast.

Op afstand

De presentatrice en actrice, die momenteel – hoe toepasselijk – werkt aan een serie over samengestelde gezinnen, vertelt dat ze zich in het begin elk weekend afzonderde als de kinderen van haar man langskwamen. "Ik heb ze bewust op afstand gehouden en niet opgedrongen als nóg een ouder", legt ze uit. "Als ze dan ieder weekend bij ons kwamen, dan dacht ik altijd: wacht, dit is hun tijd met hun vader. En dan ging ik me heel snel afzonderen. Ik ging boven televisie kijken, iets anders doen of naar een vriendin." Nu ze daarop terugkijkt ziet ze het toch anders. "Dat heb ik eigenlijk te lang gedaan."

Goede bedoelingen

Hoewel Chantal het goed bedoelde, sprak ze niet uit waaróm ze zich afzonderde. "Ze wisten niet waarom ik het deed. Zij dachten: ze heeft geen zin in ons. Maar ik doe dat omdat ik er niet tussen wil zitten." In die tijd hielp het enorm dat Chantal en Marco met elkaar bleven praten. "Als ze weg waren, zei mijn man: 'Ik heb jou dit hele weekend bijna niet gezien. Dat vond ik niet leuk, dat vond ik niet fijn." De presentatrice wilde wel mee, maar niet 'de tijd wegsnoepen' van haar man en zijn kinderen samen. Naar eigen zeggen was ze dan ook 'stikjaloers' op de tijd die zij met haar nieuwe lover hadden.

Tijd doorbrengen

Uiteindelijk was het uitspreken van haar twijfels juist de manier om met de nieuwe situatie om te gaan. "Dat moet je echt wel ontdekken", stelt Chantal. "Het heeft gelukkig niet lang geduurd. Maar wel net te lang dat hij begon te denken: je vindt ze een last. Maar nee, dat is het helemaal niet. Ik moet het goed doen. Ik moet die kinderen de tijd geven, want ze hebben maar één weekend." Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed. "Het gaat om de tijd die jij met je geliefde wil doorbrengen. Dat kind verdient ook tijd."

Bron: V4der, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld 

Showbizz
  • NLD/Utrecht/20220601 - Persdag / activatie van Blow Up. Vrijdag 3 juni start het nieuwe RTL 4 programma 'Blow Up'. Voor het eerst in de wereldwijde geschiedenis schitteren ballonartiesten in een entertainment-programma, waarbij ze heel Nederland wekelijks verrassen met prachtige, bijzondere kunstwerken. In de kleurrijke familieshow 'Blow Up' gaan Nederlandse ballonartiesten de strijd met elkaar aan voor de felbegeerde titel. De ontwerpen van de deelnemers gaan óneindig ver; ze creëren hele werelden, maken studiohoge dieren, blazen hele bloemenzeeën en toveren zelfs high fashion creaties uit ballonnen. Fotograaf: BrunoPress / ArjoFrank Fotografie Op de foto: Presentatie-duo Martijn Krabbé en Chantal Janzen en Internationaal ballon-artiest en vast jurylid Guido Verhoef