Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo hield Temptations Mitch verlovingsring verborgen voor Iris

‘Ik gaf echt een schijtantwoord’, blikt Iris terug op het aanzoek.

Temptation Island: Love or Leave zit er voor Iris en Mitch op. De twee sloten hun deelname af met een verloving en konden het avontuur zo niet beter eindigen. Maar wanneer wist Mitch dat hij Iris ten huwelijk wilde vragen en hoe kwam hij aan de ring? Grazia besloot polshoogte te nemen.

Groei en emoties

Voordat Mitch en Iris meededen aan Temptation, was romantiek soms ver te zoeken in hun relatie. Mitch toonde niet altijd genegenheid, maar door zijn deelname aan Temptation bleek hij toch een romantische kant te hebben. Zo vroeg hij Iris middels een ontzettend lieve video mee op dreamdate én deed hij haar een huwelijksaanzoek tijdens hun laatste kampvuur.

Mitch maakte een enorme groei door en dankt dit aan zijn deelname. “Als je thuis zit, zit je in een soort sleur. Dan is het heel moeilijk om daaruit te komen”, begint Mitch als we met hem en Iris bellen. “Nu waren we twee weken zonder elkaar en ga je nadenken over van alles. Ook zit je daar met een paar heel andere jongens. Echt iedereen is weer anders. Mike is heel erg van de emoties. Joël is een wat stoerdere guy en Lester is heel relax. Ik ben dan weer helemaal niet jaloers of emotioneel, waardoor je van elkaar leert en je ook verder ontwikkelt. Ook hebben de gesprekken met de single vrouwen mij veel geholpen; zij gaven me weleens adviezen.”

Huwelijk

Tijdens zijn deelname aan Temptation komt Mitch tot het inzicht dat Iris de ware voor hem is. Na hun fantastische dreamdate, vraagt hij Iris dan ook ten huwelijk bij het allerlaatste kampvuur. “Ik had eigenlijk het plan om Iris tijdens onze vakantie in Egypte in september ten huwelijk te vragen. Maar toen was het eigenlijk al zo goed als zeker dat we in december mee zouden doen aan Temptation Island. Dus toen dacht ik: dan is het eigenlijk leuker en mooier als ik dat op tv doe, zodat we altijd terug kunnen kijken naar dat moment.”

Verlovingsring

Toen de twee al een tijdje terug waren van hun vakantie van Egypte besloot Mitch een verlovingsring uit te zoeken. Maar het bleek best lastig om dit voor Iris geheim te houden. Zo vertelde hij Iris dat hij het centrum in moest om nog een kerstcadeau te kopen. “Alleen zei Iris meteen dat ze wel mee wilde”, lacht Mitch. “Maar dat hoefde niet van Mitch”, vult Iris aan. “Hij ging toen de ring kopen, maar ik mocht van niks weten. Dus hij kwam ook nog met een écht kerstcadeau thuis”, vertelt Iris lachend.

Bij de juwelier koos Mitch een ring uit die volgens hem goed bij Iris past. “In de eerste instantie kwam de verkoper bij de juwelier met een ring aan die helemaal vol zat met diamantjes, maar dat vond ik too much voor een verlovingsring. Eén grote steen, vind ik mooier dan allemaal kleintjes. Dus na een beetje sparren bij de juwelier heb ik er eentje gekozen.”

Geheimhouden

Voordat het stel naar Mexico vertrok voor de opnames van Temptation, moest Mitch de verlovingsring nog wel even verborgen houden voor Iris. Was dat eigenlijk lastig om te doen? “Neuh, eigenlijk niet”, zegt Mitch nuchter. “Iris komt eigenlijk nooit in de gamekamer. Ik heb daar een laatje met heel veel spullen en achter de spullen had ik de ring verstopt.”

Aanzoek

Hoewel Iris en Mitch het weleens over trouwen hebben gehad, zag Iris het aanzoek niet aankomen. “We hadden het weleens over trouwen gehad, maar we hadden het niet tot in de details besproken”, vertelt Iris. “Ik was helemaal overdonderd door het aanzoek, en was echt in shock. Je hoort het ook wel aan het antwoord dat ik gaf: ‘Ja, dat wil ik wel. Ja hoor’, dat was echt een schijtantwoord”, lacht Iris. “Ik moest het echt even laten bezinken. Later die avond en de volgende ochtend dacht ik echt: 'wauw, ik ben gewoon verloofd!'”

Dat het aanzoek zo’n grote verrassing was, zorgt er ook voor dat Iris met heel veel plezier terugblikt op het aanzoek. “Ik zag dat hij heel zenuwachtig was; dat vond ik heel romantisch. Als iemand je een aanzoek doet omdat het ‘maar moet’, dan is dat niet romantisch. Tijdens zijn aanzoek zag ik dat hij dat deed met heel veel liefde. Dat vond ik heel mooi.” Awh!

Beeld: privébeeld Iris en Mitch