Flemming openhartig over pesterijen op basisschool: ‘Heeft mij sterker gemaakt’

'Het was een erg lastige periode'

De carrière van Flemming gaat als een speer. Reden genoeg voor Art Rooijakkers om de zanger te bezoeken in de nieuwste aflevering van Rooijakkers over de Vloer. Samen gaan ze langs zijn oude basisschool, waar Flemming openhartig vertelt over de pesterijen die daar plaatsvonden.

Terug naar de basisschool

De sterrenstatus van Flemming is op zijn oude basisschool niet onopgemerkt gebleven. Als hij op het schoolplein aankomt, staan daar honderden gillende kinderen die zijn naam roepen. Hij mag dan ook samen met de directeur het nieuwe schoolplein openen. Na de feestelijkheden gaat hij langs bij zijn favoriete juf van groep acht, bij wie Flemming veertien jaar geleden in de klas zat. “Ik herinner me je nog heel goed. Je was een heel lief, rustig en erg bescheiden jongetje”, aldus zijn juf.

Pesterijen

Tijdens het gesprek met zijn voormalig leerkracht blijkt ook dat de periode op de basisschool niet altijd even leuk was voor Flemming. Hij werd voortdurend gepest door zijn klasgenoten. De zanger denkt dan ook met buikpijn terug aan die tijd. “In groep acht ging ik in de musical Ciske de Rat spelen, daar werd niet door iedereen leuk op gereageerd”, blikt hij terug. “De anderen vonden het niet cool of stoer, daardoor kwamen er veel opmerkingen.” Tot op de dag van vandaag zoekt Flemming naar de reden waarom precies hij gepest werd. “Doordat ik ook nog dat stille jongetje was, werd ik een erg makkelijk doelwit”, vermoedt hij.  

De zanger werd tijdens de gymles als laatste gekozen en er werden pijnlijke dingen tegen hem gezegd. “Het was een erg lastige periode, waarin ik werd uitgescholden puur en alleen doordat ik deed wat ik leuk vond”, vertelt hij. Gelukkig is hij er uiteindelijk goed uitgekomen. “Het heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben, het heeft mij echt sterker gemaakt.”

Wijze lessen

In deze moeilijke periode waren zijn ouders er altijd voor hem. “Mijn moeder bracht rust, zodat ik kon focussen op de goede en leuke dingen, zoals musical”, vertelt Flemming. Daarnaast hebben zijn ouders hem altijd gesupport in zijn muzikale carrière, ondanks alle meningen. “Ze zeiden altijd dat als ik op mijn kamer zou blijven zingen niemand het zou horen. Ik moest ermee naar buiten en het laten horen aan de wereld.” Een wijze les, die hem veel heeft opgeleverd. “Ik ben ervoor gegaan en nu lukt het.” You go, Flemming!

Rooijakkers Over De Vloer is elke zondag om 21.05 uur te zien bij RTL 4.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws