Fan van Queen Charlotte? Dan vind je deze series ook leuk

We got you!

Heb jij de Bridgerton spin-off Queen Charlotte in een ruk uitgekeken en kon je er maar geen genoeg van krijgen? Same here! Om je zoektocht naar de volgende historische dramaserie vol met vurige romantiek ietsjes makkelijker te maken, hebben we een paar vergelijkbare series op Netflix voor je op een rijtje gezet. Wij weten zeker dat jij deze series écht geweldig gaat vinden!

Downton Abbey

Downton Abbey mag dan wat ouder zijn, maar hij is absoluut onmisbaar op je kijklijst. De serie volgt de levens van zowel de adellijke Crawley familie als hun bedienden, waardoor je een fascinerend inkijkje krijgt in het klassensysteem direct na de Eerste Wereldoorlog. Wees gewaarschuwd, als je eenmaal aan deze serie begint, zul je er namelijk een tijdje aan vastzitten. Met maar liefst 6 seizoenen heb je in ieder geval genoeg te bingen!

The Crown

De kans is groot dat je al bekend bent met deze serie. The Crown heeft namelijk al 21 Emmy Awards gewonnen en wordt officieel beschouwd als een van de beste kostuumdrama’s op Netflix. In deze serie volgen we het leven van de Britse royals, beginnend bij koningin Elizabeth II. Ze is net getrouwd en staat voor de immense verantwoordelijkheid om ’s werelds meest beroemde monarchie te leiden. Heb je de serie al gezien? Dan hebben we goed nieuws voor je! Binnenkort zal seizoen 6 beschikbaar zijn op Netflix.

Anne With An E

Oké, deze serie mag dan wel niet over royalty gaan, wij weten zeker dat je er absoluut van zal genieten. Anne With An E is een serie die is gebaseerd op het boek Anne of Green Gables. Het verhaal draait om Anne, een weesmeisje dat probeert haar weg te vinden in de wereld van 1890 na een behoorlijk traumatisch verleden.

Bridgerton

Last but not least: Bridgerton. Het zal geen verrassing zijn dat deze serie op het lijstje staat. Bridgerton is namelijk het chronologische vervolg op Queen Charlotte en de oorspronkelijke serie waarop de spin-off is gebaseerd. We kunnen ons haast niet voorstellen dat je deze serie nog niet hebt gezien, maar als dat het geval is en je Queen Charlotte geweldig vond, dan is Bridgerton absoluut een must watch.

Bron: Fem Fem | Beeld: Queen Charlotte

Laatste nieuws