Trend alert: de empty eyeliner make-up look

Dit moet je proberen!

Er is weer een nieuwe trend op eyelinergebied: de empty eyeliner make-up look. Deze trend gaat helemaal viraal op TikTok en is een twist op de reguliere wing die ervoor zorgt dat je weer helemaal zin krijgt om met make-up te experimenteren!

Trend

TikTok is allang niet meer een muziekplatform voor dans- en playbackvideo’s. Nee, de app staat vol met handige beauty- en fashionhacks waarvan er iedere week wel weer eentje viraal gaat. Dit keer is het de empty eyeliner make-up look. Enne, zoals de naam al doet verwachten betekent dit eigenlijk simpelweg dat je de eyeliner niet inkleurt. Dit kan op twee manieren.

Niet inkleuren

De eerste manier is eigenlijk heel erg simpel. Je zet een eyeliner zoals je dat normaal zou doen, maar in plaats van dat je ‘m inkleurt, hou je hem empty. TikTokker Danielle Marcan doet het even voor. Wees niet bang om ook met andere kleuren te experimenteren en maak je eyeliner-look in een handomdraai festival proof!

@daniellemarcan

tag me if u try it <3 lashes are @eylureofficial marquise luxe silk ad #eylurebrandambassador #makeup #beauty

♬ Swërved It – Yeat

Schoonmaken

De tweede manier om deze trend toe te passen is ietsjes ingewikkelder. Ben jij iemand die graag uitpakt met oogschaduw? Dan is deze eyeliner look perfect voor jou. TikTokker Lenkalul laat alvast zien hoe je deze empty eyeliner-look creëert.

@lenkalul

trying ‘empty’ eyeliner 🤍 AD, products used: @Kylie Cosmetics kendall collection eyeshadow palette @Huda Beauty faux filter concealer @ELEMIS pro collagen rose hydro mist @Benefit Cosmetics UK goof proof brow oowder in 3.5 video ib: @Samantha Harvey 🤍 #makeup #emptyeyeliner #eyeliner #negativeeyeliner #makeuptutorial #makeuptrends #elemispartner

♬ original sound – Stan 🙂

Breng je oogschaduw aan zoals je dat normaal zou doen en in plaats van dat je je look afmaakt met een eyeliner, pak je een kwastje en wat micellair water. Haal met het kwastje de oogschaduw weg op de plek waar je anders eyeliner zou plaatsen. Om het resultaat nog strakker te maken kan je nog een concealer aanbrengen. Voilà!

Bron: FemFem | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws