Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wow: zo lang duurt een kampvuur écht in Temptation Island

Veel langer dan je in het programma ziet!

Vandaag kunnen we weer genieten van een gloednieuwe aflevering van Temptation Island: Love or Leave. Dit keer staat onder meer het tweede kampvuur voor de vrouwen op de planning. Een moment dat in de aflevering slechts een paar minuten duurt, maar in werkelijkheid duurt het blijkbaar véél langer.

Kampvuur

Trouwe kijkers van Temptation Island weten dat het kampvuur altijd een spannend en belangrijk moment in het programma is. Daar krijgen de mannen en vrouwen namelijk te zien hoe hun partner het doet in de andere villa. Op televisie duurt het kampvuur altijd maar een paar minuten, maar wist je dat dit in werkelijkheid veel meer tijd in beslag neemt? In een aflevering van Drama Island op Rumag vertellen Mike en Evie hier meer over. "Een week voelt daar als een maand en een dag voelt als een week", zegt Mike over het tijdsbesef. Met name de dag van het kampvuur duurt volgens hem erg lang.

Uren wachten

Hoewel het op beeld slechts een kort moment lijkt, duurt het kampvuur in real life uren. Dit heeft er onder meer mee te maken dat de opnames niet bij de villa plaatsvinden. "Je rijdt daar een uur heen. Je moet een uur in dat bos staan wachten, voordat je de grot in mag", vertelt Mike. In de tussentijd staan de kandidaten vol zenuwen te wachten op nieuwe beelden uit de villa van hun partners. En als ze dan ein-de-lijk de grot in mogen, zitten ze ook nog behoorlijk lang naar het kampvuur te staren. "Ik heb daar zeker anderhalf uur gezeten." Wow!

Lange dag

We kunnen wel stellen dat kampvuur-dagen behoorlijk lang zijn op Temptation Island. Na afloop moeten kandidaten namelijk ook weer een uur terugrijden naar de villa. Eenmaal terug kunnen ze ook niet gelijk naar bed, want natuurlijk staan de singles klaar om de verhalen aan te horen en is er uiteraard een feestje. "Ik kwam terug en ik wilde naar bed. Maar toen zeiden ze (de productie, red.): nee, je moet wel even vertellen, wat je gezien hebt. Tja, toen brak ik weer", blikt Mike terug. Het is dus al diep in de nacht voordat kandidaten op bed liggen, en we kunnen ons voorstellen dat – zeker na het zien van heftige beelden – dit vermoeiende dagen zijn!

Temptation Island: Love or Leave is elke donderdag te zien bij Videoland. 

Bron: Drama Island, Ze.nl | Beeld: Tom Cornelissen