Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5 redenen om een vloerkleed in je woonkamer te hebben

Dat wordt een vloerkleed inslaan!

Heb jij – nu de lente is begonnen – ook zin om je hele huis een make-over te geven? Same! Enne, zo'n make-over hoeft helemaal niet zo big en bold te zijn. Begin bijvoorbeeld eerst met het veranderen van accessoires in je woonkamer. En als je dan toch bezig bent, voeg dan ook wat nieuwe dingen toe. Een vloerkleed, misschien?

Vijf redenen om een vloerkleed aan te schaffen

Hoewel de een niet zonder een vloerkleed kan in de woonkamer, vindt de ander het een onnodig 'accessoire'. Maar wist je dat een vloerkleed wel degelijk handig is om te hebben in je woning? Daarom geven wij je vijf redenen om tóch zo'n prachtig vloerkleed aan te schaffen.

Het zorgt voor sfeer

Allereerst brengt een vloerkleed heel wat knusse sferen met zich mee. Enne, laten we daar nou elk seizoen van willen genieten – en nee, dus niet alleen maar in de koude maanden. Eerlijk is eerlijk, een woonkamer met een bankstel, een koffietafel en een á twee stoel(en) kan vrij koel en kil overkomen. Hoog tijd om dus een vloerkleed te kopen!

Het is letterlijk een bron van warmte

En bij sfeer hoort natuurlijk ook een warmte. Ook in de warme maanden houden we ervan dat onze woonkamer warmte uitstraalt. En laat een vloerkleed nou net de oplossing daarvan te zijn! Natuurlijk is een vloerkleed ook letterlijk een bron van warmte. Je vloer kan namelijk nogal koud zijn, en door middel van een vloerkleed is dat probleem meteen verholpen. Win-win dus!

Het zorgt voor geluidsdemping

Misschien had je dit niet meteen verwacht, maar een vloerkleed kan ook zeker helpen bij het tegenhouden van geluid. Een vloerkleed zorgt namelijk gemakkelijk voor plaatselijke geluidsdemping in je woonkamer, waardoor je buren je waarschijnlijk minder snel horen als je bijvoorbeeld iets laat vallen, of als je je televisie een tandje harder hebt gezet. Aha!

Het bespaart op de energiekosten

Geloof het of niet: een vloerkleed kunt je ook helpen op het besparen van energiekosten. Wellicht heb je het zelf niet eens door, maar veel mensen draaien de kachel meteen een standje hoger als ze koude voeten krijgen. Maar gelukkig is dat niet meer nodig nadat je een vloerkleed hebt aangeschaft! Houdt je energiekosten dus lekker laag met een vloerkleed. Handig, toch?

Het beschermt je vloer tegen deuken en krassen

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende reden waarom je een vloerkleed zou moeten aanschaffen: het beschermt je vloer. Door middel van een vloerkleed bescherm je je vloer voor krassen en deuken. En omdat je best vaak rondloopt in de woonkamer, is de kans groot dat je vloer door de jaren heen best wat beschadigt kan raken. Met een vloerkleed is dat probleem dus verleden tijd.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Beeld: Adobe Stock