Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yes! Vandaag start het nieuwe seizoen van Special Forces VIPS

Wie zullen het einde halen?

Vandaag gaat er een gloednieuw seizoen van Special Forces VIPS van start! We kunnen niet wachten om te zien hoe een groep nieuwe bekende én onbekende Nederlanders het gaan doen tijdens deze loodzware training. De eerste beelden waren in elk geval veelbelovend.

Bekend en onbekend

De makers hebben wederom veertien kandidaten weten te strikken voor een nieuw seizoen van Special Forces VIPS. Dit seizoen doen er niet alleen BN’ers, maar ook onbekende Nederlanders mee aan het programma. De kandidaten zijn: Koen Pieter van Dijk, Danny Bogers, Lotte van Zijl, Raffaëla Paton, Fabrizio Tzinaridis, Thijs van Leeuwen, Anouk Maas, Denzel Hajema, Levi Rigters, Liza Bierma, Michael Boogerd, Annelies Fortuin, Jorien ter Mors en Amin Lelieveld. Onder leiding van oud-Special Forces operators Erik Wegewijs, Sander Aarts, Bas Kremer en Mitchell Ossebaar ondergaan de kandidaten loodzware trainingen. Wie weten het tot het einde vol te houden en wie zullen vroegtijdig de drie beruchte woorden 'ik geef op' uitspreken?

Nat, smerig en ellendig

“Voor ons is bekend zijn een leeg begrip. Iedereen wordt precies hetzelfde behandeld: als een nummer”, zei staflid Erik in de eerste beelden die Videoland onlangs deelde. Daarin zien we trillende deelnemers die onder meer door de modder rollen, in ijskoud water liggen, rennen, klimmen, hun angsten onder ogen komen en op grote hoogte hangen boven een ravijn. “Dit gaat over het dragen van je eigen last”, aldus de staff. “Het wordt nat, het wordt smerig, het wordt ellendig. En voor niemand, helemaal niemand, wordt een uitzondering gemaakt”, stelt Erik. “En als het je niet bevalt, hoef je maar drie woorden te zeggen.”

Zekerheid en controle

“Besef heel goed dat alles honderd procent gas geven is. Alle zekerheid en controle wordt weggenomen”, vult staflid Bas aan. En dat het een heftig seizoen wordt, is op de eerste beelden al te goed te zien. Zo horen we een kandidaat zeggen: “Ik weet niet of het verstandig is om zo door te gaan”. Een andere kandidaat die nog een piercing draagt, moet hem eruit laten knippen. Heftig! “Je zult moeten vechten voor wat je waard bent. Letterlijk. Alles schreeuwt dat ze moeten opgeven, en dan laten we ze nog ietsje dieper gaan. Omdat daar nu eenmaal het goud ligt”, aldus Erik.

Special Forces VIPS is vanaf zondag 16 april wekelijks te zien bij Videoland. 

Bron: Videoland, Grazia archief | Beeld: Shotbysud