Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Slechte dag gehad? 6 manieren om jezelf op te vrolijken

Turn your bad day into a better day.

Hoe leuk iedereens leven er op TikTok en Insta ook uitziet, believe us: iedereen heeft weleens een slechte dag. Vaak is de oorzaak een combinatie van factoren en weet je niet meteen hoe je er toch nog iets positiefs van kan maken. Heb jij een slechte dag gehad? Dan komt dit rijtje van manieren om jezelf op te vrolijken just at the right moment.

1. Praat erover

Misschien heb je wel helemaal geen zin om over je dag te praten, maar als je je hart lucht bij je bestie, ouders of broertje zul je je daarna super relieved voelen. Je raakt op die manier wat negatieve energie kwijt, zodat je weer ruimte hebt voor positiviteit.

2. Schrijf het op

Ben je niet zo'n prater, dan is schrijven ook een hele goede manier om van negatieve gevoelens af te komen. Pak je journal erbij en schrijf van begin tot eind op wat je dwarszit. Wedden dat dat al enorm oplucht?

3. Ga iets bakken

Het is wetenschappelijk bewezen dat bakken therapeutisch kan werken. Het bakken van een heerlijke appeltaart of je favoriete muffins zorgt ervoor dat je je hoofd leegmaakt, zodat je weer wat rustiger wordt en het positieve weer kan inzien. Enne, een lekker gebakje is ook niet verkeerd wanneer je je even wat minder voelt.

4. Kijk een feel good-serie

Let's be honest: we hebben allemaal wel een serie of film die ons instant goed laat voelen, toch? Als je een slechte dag hebt gehad, weet je dus wat je te doen staat. Pyjama aan en Friends of Emily in Paris aanzetten!

5. Probeer yoga

Yoga staat bekend om het relaxte gevoel dat je eraan overhoudt. Dat maakt het dan ook de perfecte sport om te doen wanneer je een slechte dag hebt gehad. Door je lichaam te strekken en gecontroleerd adem te halen breng je je lichaam én geest tot rust.

6. Sta jezelf toe om verdrietig te zijn

Er is helemaal niks mis mee om even verdrietig of gefrustreerd te zijn. Sterker nog, het is heel gezond om je emoties te uiten. In plaats van ze te onderdrukken, kun je het beste even een potje keihard huilen, schreeuwen of whatever goed voelt om te doen.

Bron: Girlscene | Beeld: Ginny & Georgia