Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De perfecte citytrip: cultuur proeven in zonnig Santa Fe, Mexico

Van fantastische kunst tot heerlijke enchiladas: dit is Santa Fe.

Ben je klaar voor dé perfecte citytrip met je vriendinnen, maar ligt Parijs, New York of Londen net iets te veel binnen je comfortzone? Dan is de bestemming waar je waarschijnlijk nooit aan had gedacht, wellicht wel de meest geschikte. Santa Fe, aka 'The City Different' is de oudste hoofdstad in Nieuw-Mexico (Verenigde Staten) die je móet beleefd hebben als je net zo reislustig bent als wij. We vertellen je waarom!

Cultuur en adrenaline

Santa Fe, dat gelegen is in het noorden van Nieuw-Mexico, heeft zijn bijnaam te danken aan zijn unieke en boheemse karakter. Vooral de diversiteit maken de stad de perfecte locatie voor een stedentrip. Terwijl kunstliefhebbers van de bruisende cultuur kunnen proeven, ontdekken adrenalinejunkies juist de secrets van het ruige woestijnlandschap. Voor ieder wat wils dus: perfect voor wanneer jouw vriendinnengroep uit verschillende types bestaat. Het feit dat Santa Fe in de top-trending bestemmingen staat én bekroonde actrice Melissa McCarthy deze heeft goedgekeurd, maakt de stad tot een go-to bestemming voor deze zomer.

Verblijf

Vooral wanneer je slechts een aantal dagen verblijft in een stad, is het natuurlijk zaak om je verblijfplaats van tevoren goed te regelen. Zeker zijn van een fijn hotel? Dan zit je met Four Seasons Resort Rancho Encantado helemaal goed. Melissa McCarthy en haar man hebben het resort goedgekeurd, en wanneer het celebrity-approved is, weet je dat het menens is. Het weelderige hotel ligt op slechts een klein eindje rijden van het stadscentrum en is ideaal voor wanneer je veel van de stad wilt zien, maar ook ruimte nodig hebt om ultiem te ontspannen. Na een heerlijke massage in de spa van het resort kun je genieten van Mexicaanse gerechten om je vingers bij af te likken. Sounds good!

Prefereer je eigenzinnigheid boven luxe? Dan is The Inn of Five Graces het perfecte hotel. Je zit hier midden in de historische wijk, en op slechts een korte loopafstand van Canyon Road, een culturele must voor elk fly-by-bezoek. Het hotel is een Travel Sustainable-verblijf van Booking.com en biedt gasten informatie over lokale ecosystemen en erfgoed, perfect voor de 80% van de reizigers die tijdens hun vakantie willen leren over culturen, gemeenschappen en tradities.

Meer dan accommodatie

Hoewel we Booking.com natuurlijk vooral kennen van het aanbod van duizenden hotels, huizen en appartementen, biedt de site nog veel meer dan dat. Ook attracties, huurauto's en zelfs vluchten kun je boeken via Booking.com. Wel zo handig, alles via één website!

Food

Wat is een citytrip zonder lekker eten? Vergeet de croissants in Frankrijk en burgers in The States: Santa Fe is namelijk dé plek om culinair te genieten. De stad is gezegend met het allerbeste van de Nieuw-Mexicaanse keuken, van de rijke rode en groene gestoofde chilipepers tot de heerlijk zoute en knapperige frito-taart en kaasachtige kip-enchiladas. Wanneer je door de stad loopt, kom je vanzelf allerlei foodtrucks en openluchtmarkten tegen die de heerlijkste lekkernijen verkopen. Voor wie culinaire hoogstandjes het liefst combineert met kunst en cultuur, is er de Half-Day Guided City Food Tour of Wine-Pairing Dinner Food Tour. Hier ontdek je de Mexicaanse keuken terwijl je meer leert over de geschiedenis van de stad.

Zien en doen

Hoewel alleen eten en shoppen tijdens een citytrip erg verleidelijk is, kun je Santa Fe absoluut niet verlaten zonder bepaalde dingen gezien of gedaan te hebben. Zo is een bezoek aan de Canyon Road een must, en moet je zeker meedoen aan de Guided art tour wanneer je vervent kunstliefhebber bent. Vanwege de hoge ligging van de stad zijn de temperaturen altijd aangenaam, zonder dat het zweet van je rug druipt wanneer je door de straten loopt. Scavenger Hunt daagt bezoekers uit voor een soort speurtocht om zo de stad te verkennen, maar wanneer je meer een adrenalinejunkie bent, zal wildwaterraften op de Rio Chama-rivier jouw hart juist sneller doen kloppen.

Korting

Ben je net als wij helemaal geïnspireerd om een vlucht naar Santa Fe te boeken? Dan hebben we leuk nieuws voor je. Booking.com deelt namelijk Getaway-deals. Hiermee krijg je tot 28 september 2023 vanaf 15 procent korting op deelnemende accommodaties. Don't know about you, maar wij hebben onze vakantiebestemming voor deze zomer gevonden!

Bron: Booking.com | Beeld: Unsplash (Nick Castelli), Booking.com